
Lyxiga Chokladbollar, Cirka 30 stycken
75 g smör, rumstempererat
1,5 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
4 dl havregryn, ekologiska eller fiberhavregryn
2 msk kakao
3 msk kallt starkt kaffe
GARNERING:
50 g mörk choklad
1,5 dl riven kokos, pärlsocker eller strössel
Gör så här:
1. Rör ihop smör, socker och vaniljsocker.
2. Rör i havregryn, kakao och kaffe. Låt smeten stå en stund så att den stelnar lite, då går det lättare att forma bollar.
3. Forma runda bollar.
4. Smält chokladen i mikro eller vattenbad. Ta lite choklad i handflatan och rulla bollarna i choklad. Vänd sedan runt dem i kokos, pärlsocker eller strössel.
Bild och recept från aftonbladet.se
Läs även andra bloggares åsikter om chokladbollar, kokosbollar, baka, bakverk, recept
Verkar inte som ett dumt recept, får man nog prova. Chokladbollar är personliga bak favoriten sedan barnsben.
SvaraRaderaFin blogg förresten. :)