söndag, november 30, 2008

Glögg utan vanligt socker
















Jag har inte testat den själv, men jag har just sett att det finns en glögg som inte innehåller vanligt socker. I stället har man tillsatt sötningsmedel, som uppges ge glöggen en lite för söt smak (länk till glöggtestet hittar du här), det blir ju lätt så när man har med sötningsmedel att göra tycker jag. Men för den som vill dricka glögg utan vanligt socker, kanske den kan vara ett alternativ. Enligt tindraglogg.se innehåller den 5 gram kolhydrater/100 ml glögg. Är det möjligtvis någon som har testat den och vill ge en personlig bedömning?

Bild lånad från tindraglogg.se

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

lördag, november 29, 2008

Inredning på H&M

Jag läste precis att H&M ska börja med inredning! Deras nya koncept kommer kallas H&M Home (namnet låter kanske lite väl likt Zara Home) och kommer finnas i fyra olika stilar: design, natur, ungdomligt och klassisk. Kolla in Husmusens blogg för att se pressbilder på vad som komma skall! Själv hittar jag flera saker som jag gillar. Särskilt mycket gillar jag kökshandukarna i stilarna natur och ungdomlig. Vad tycker ni?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Julmarknad




I dag har vi varit på julmarknad. Det är så synd att all snön redan har smält bort, för det hade gett en extra mysig stämning till en julmarknad. Men doften av glögg, kören som sjöng julsånger och en massa fina saker att titta på, gjorde att jag kom i sådan trevlig julstämning att jag köpte med mig en mistel kvist hem.
Läs även andra bloggares åsikter om , ,

fredag, november 28, 2008

Ischoklad




I kväll har jag gjort ischoklad med hasselnötter! Smältande goda blev dom, så här kommer receptet:

Ischoklad 50 st
200 g 70% choklad (man kan använda blockchoklad)
100 g kokosfett
Hasselnötter

Smält chokladen på svag värme i micro eller över vattenbad. När allt har smält lägg ner kokosfettet skuret i mindre bitar. Värm ytterligare tills allt har smält.
Lägg en hasselnöt i varje form. Fyll formarna med den smälta chokladen och ställ svalt så att dom stelnar. Bör förvaras i kylskåpet.

Tips! Om man gillar mintchoklad, kan man smaksätta chokladen med några droppar pepparmintsolja .

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

torsdag, november 27, 2008

Checklista Första Advent

Allt är klart inför 1:a advent!
  • Advent stjärna i vardagsrumsfönstret check
  • Adventsljusstake i köksfönstret check
  • 2 x Adventsljusstakar (med fyra levande ljus) fyllda med mossa och dekorerade med svampar och äpplen. check
  • Köpa Glögg check
  • Skålla Mandeln check
  • Köpa Russin check
  • Ta fram glöggmuggarna check

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

onsdag, november 26, 2008

Rosa muffinsformar

















Dom här rosa pappersformarna är så söta! Tänk er en cupcake med en massa fluffig glasyr och lite silverkulor som strössel på toppen. Så fint!

Bild och info från Klara Färdiga Gå

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

tisdag, november 25, 2008

Småkakor Recept





















Nu ska ni få receptet på dom småkakorna som jag bakade tidigare i dag. Mitt vanliga recept på mördegs kakor innehåller potatismjöl och dom blir väldigt goda (här hittar ni det receptet), men eftersom jag inte hade något potatismjöl hemma, så fick jag göra på enbart vanligt mjöl.

Jag gjorde en mördeg enligt receptet nedan, i matberedaren. När allt var blandat tog jag ur hälften och gjorde syltkyssar av dem. Den andra hälften fick snurra några varv till i matberedaren, tillsammans med en tesked pepparkakskrydda. Dom senare blev jättegoda, och ett kul alternativ till pepparkakor!

Mördegskakor

4 1/2 dl vetemjöl
1 dl socker
200 g smör
1 tsk vaniljsocker
(1 tsk pepparkakskrydda)

Skär smöret i mindre bitar. Kör alltsammans i matberedaren. Forma små bollar och lägg på en smord plåt. Om du ska göra syltkyssar, gör en liten grop med tummen och fyll med sylt. Kakorna med pepparkakskrydda, rullades först till bollar och sedan tryckte vi till med en gaffel för att få ett enkelt mönster.

Grädda i ca 175 grader i ca 10 min eller tills dom har fått en fin färg.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

I dag har vi bakat små kakor















I dag har jag och min 3-åring bakat lite småkakor. Det blev mördegskakor med pepparkaksmak och så blev det några syltkyssar också. Nu ska jag precis sätta igång att förbereda middagen, så jag får lägga in recept lite senare. Tills dess frestar jag med en bild på godbitarna!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

måndag, november 24, 2008

Kaffe och Te är både gott och nyttigt

Såg just på min MSN startsida den här artikeln, där Fredrik Paulún beskriver dom goda fördelarna med att dricka te och kaffe.
Så här skriver han:


"Smutta lite till för förbränningen

Koffeinet piggar upp och kan göra både träningspass och andra aktiviteter lättare att genomföra. När det gäller träningen har koffein dessutom visat sig öka frisättningen av fett från fettcellerna, något som i sin tur ökar tillgången på energi för musklerna, och både uthålligheten och fettförbränningen förbättras.

Leverns energiförbrukning ökar också av koffeinet, och man kan därmed säga att det höjer ”förbränningen” vilket delvis förklarar varför kaffedrickare i genomsnitt väger mindre än de som inte konsumerar drycken.

En annan möjlig orsak till deras lägre kroppsvikt är frisättningen av just dopamin. Att äta mat, godis, glass, kakor och annat vi tycker smakar gott frigör också dopamin. Även att dricka alkohol. Troligen kan kaffe genom sitt frisättande av dopamin ta udden av suget efter andra stimulerande medel.

Tyck om te!

Den nyttigaste varianten av te – grönt – innehåller ca 80 mg koffein per 4 dl. Svart te är en fermen-terad form av te och innehåller ungefär dubbelt så mycket koffein. Det gröna teet har dock ett extremt högt innehåll av antioxidanter som gör att jag ser det som en given hälsodryck. Man slipper dessutom både kaffets AGE och akrylamid, så det är definitivt ett supersäkert komplement/alternativ till kaffe.


Drick dig ung

Antioxidanterna skyddar inte bara mot hjärt-kärlsjukdomar, diabetes och många cancerformer utan kan också göra att åldrandet går långsammare. Tedrickare tenderar att leva längre än andra och har skydd mot de olika sjukdomar som antioxidanterna hjälper mot. En mycket trevlig bonus är att en av antioxidanterna (EGCG) också kan öka leverns energiförbrukning och hjälper oss att hålla vikten.

Man blir således både smal, pigg och frisk av grönt te! När det gäller mängden antioxidanter i grönt te finns det ett mått på dessa som kallas ORAC. Det går helt enkelt ut på att man mäter halten antioxidanter i 100 gram livsmedel och får ett värde på dessa. Ett par exempel är majs på 400, apelsin på 750 och brysselkål på 980.

Grönt te ligger på över 1000 och innehåller inte en enda kalori! Drick därför minst två koppar grönt te om dagen. Svart te har nästan samma effekter på hälsan, detsamma gäller vitt te, men det röda teet är koffeinfritt så förvänta dig inte att bli pigg av det." (Av Fredrik Paulún)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Snön vräker ner tiddelipom













Snön vräker
ner - tiddelipom
alltmer ju
mer - tiddelipom
alltmer ju
mer - tiddelipom
det snöar.

Och nästa
vår - tiddelipom
om bra det
går - tiddelipom
i mina
tår - tiddelipom
det töar.

(
Nalle Puh´s visa, A A Milne)

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Pepparkaksformar
















Pepparkaksformarna ovan, kommer från DesignTorget och ligger i en kartong som liknar en chokladkartong. Trevlig "gå bort present" till första advent kanske! Nedan ett urval av fina pepparkaksformar som jag hittade hos Klara färdiga gå.



















Sen har vi dom här roliga formarna, med pepparkaksgubbar som har haft oturen att bli av med en arm, ett huvud eller en fot! Säljs i en förpackning om tre, från CoolStuff.se

Bilder: Egna collage av bilder lånade från respektive försäljningsställe.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

söndag, november 23, 2008

Det kom lite mer snö i dag

Dekorera en adventsljusstake
















Jag har köpt en ny adventsljusstake och ser fram mot nästa helg, då det är dags att tända det första ljuset! I stället för mossa hade jag först tänkt lägga kvistar av järnek med vackra röda bär runt omkring ljusen. Det skulle bli så fint! Men så läste jag precis att de vackra röda bären är giftiga för människor. Med en treåring i hemmet, så kanske det är säkrast att dekorera med mossa i stället.















Barnen ska få dekorera en egen adventssljustake, så förutom mossa, har jag köpt hem lite svampar, äpplen och två små domherrar också. Bilder på resultatet kommer nästa helg!

På tal om bilder, såg jag att man kan vara med och tävla om att vinna bokpaket, om man skickar in egna bilder med någon jul anknytning. Lägger in en länk till tävlingen här.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

lördag, november 22, 2008

Snö















Medan vi låg och sov i natt hade det snöat! När vi drog undan gardinerna i morse låg där ett vitt snötäcke utanför. Vilken lycka! Efter frukost, skyndade vi oss i väg och köpte pulkor och sen har vi ägnat dagen åt att leka i pulkabacken. Det var fullt med barn och föräldrar som var lika glada över snön som vi.

































Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

fredag, november 21, 2008

Morotskaka med citron glasyr och valnötter












Den här morotskakan hade vi på vårt café. Den blir riktigt saftig och god! Den håller sig bra i kylskåp i 3-4 dagar och blir faktiskt saftigare för varje dag som går.

Morotskaka
1 1/2 dl solrosolja
2 ägg
1 3/4 dl socker
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
2 dl rivna morötter
2 dl mjöl
1 krm salt
2 tsk kanel
2 tsk vaniljsocker
1/2 dl hackade valnötter
1/2 citron, riven och pressad

Vispa socker, vanilj och oljan. Tillsätt dom rivna morötterna och rivet citronskal. Pressa i lite citronsaft och vispa sedan ner ett ägg i taget i smeten.
Blanda de torra ingredienserna för sig, i en bunke och rör sedan ner dem i smeten. När allt är blandat tillsätts valnötterna.

Häll smeten i en smord form och grädda i 175 grader i ca 35-40 minuter. Känn med en sticka att kakan känns torr i mitten. Låt kakan svalna. Bred på glasyren och dekorera med halva valnötter.

Glasyr med citronsmak
100 g smält smör som fått svalna lite
100 g cream cheese (tex philadelphia ost)
1 1/2 dl florsocker
Saft och rivet skal från 1/2 liten citron.

Vispa alltsammans med elvisp tills glasyren blir riktigt krämig.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Läppbalsam i form av en cupcake

















Har ni sett vilka fina läpp balsam! Man öppnar locket och där finns ett läppbalsam som doftar hallon, skogsbär eller choklad. Jag hittade dom på Stockhome, men nu såg jag att dom även finns att köpa på nätet, på bluebox.se för 29 kr. Julklappstips kanske?

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

torsdag, november 20, 2008

Kallt ute och varmt inne













Det börjar bli kallt här nu. Dagarna blir kortare för varje dag och skillnaden mot livet i Spanien blir mer och mer tydlig. När klockan är fyra på eftermiddagen, känns det som kvällen har börjat och man håller sig helst inomhus.

När jag tänker tillbaks på vintrarna i Sverige, åren innan vi flyttade till Spanien, så kommer jag i håg att jag ofta frös. Jag hade inte vett att klä på mig ordentligt. I dag skulle jag absolut inte nöja mig att gå klädd som jag gjorde då, i tunna läder skor och en alldeles för tunn kort kappa. Jag minns hur jag stod och huttrade på tåg perrongen när jag väntade på tunnelbanan till och från jobbet. Mössa hade jag sällan på mig och hade jag tur så hade jag åtminstone tänkt på att ta på mig en halsduk och ett par fingervantar, när jag gick hemifrån på morgonen.

När vi beslutade oss för att flytta tillbaks till Sverige, efter åren i Spanien, lovade jag mig själv att bli bättre på att klä mig varmt. Jag känner mig så nöjd när jag drar ner mössan över öronen, sveper om mig min stora mjuka halsduk och tar på mig en varm fleecetröja under jackan. Ett par fodrade vinterskor hör naturligtvis också till utstyrseln. Egentligen skulle jag vilja ha en sådan där "rånarluva", det vore ju så skönt för kinderna, men någon måtta får det nog vara...

En fördel med att bo i Sverige under vinterhalvåret (i alla fall om man som vi, bor i en lägenhet) är ju att man har det varmt och skönt inomhus. Vårt golv är av parkett, vilket är betydligt behagligare att sätta ner fötterna på, jämfört med det marmor golv som vi hade i Spanien. Hela familjen kan också, om vi vill, i tur och ordning duscha varmt under en och samma kväll. Det var inte möjligt för oss förut, eftersom vi hade en varmvattenberedare som på sin höjd tillät två väldigt korta varma duschar, innan vattnet blev kallt. Så, visst ska vi klara av att ta oss genom en vinter här i kalla Sverige!

Men, det går inte att komma ifrån att en vacker november dag i Marbella, med hästlängder slår en november dag här i Sverige. Frisk luft, grönt på alla buskar och träd och blommor överallt. En café con leche på en uteservering i eftermiddagssolen, medan barnen matar duvorna eller leker bland buskarna. Det är inte svårt att hitta _både_ fördelar och nackdelar med vardagslivet i respektive land.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Cupcakes i lera
















Mina barn älskar att leka med lera och playdoh. Det brukar bli alla möjliga olika sorters konstverk, om dom får sitta och jobba en stund. I går hade 3-åringen gjort två små söta cupcakes som hon stolt visade upp. Det var en till mamma och en till pappa.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

onsdag, november 19, 2008

Muggar i julens färg









Jag måste tipsa om dom här söta muggarna från Rusta (5 kronor styck!).

Bild lånad från Rusta.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Pepparkaks Te och Kryddor















I dag har jag inhandlat en påse pepparkaks te och en påse med pepparkakskrydda. Jag köpte inte pepparkakskryddan i syfte att baka, utan för att den luktade så gudomligt gott att jag inte kunde låta bli! Något annat än pepparkakor måste man ju kunna använda en sådan härlig kryddblandning till.

När jag kom hem testade jag att blanda lite pepparkakskrydda tillsammans med varm mjölk, earl grey te (jag hade i lite sötningsmedel, men honung hade passat jättebra till det här). Riktigt gott blev det! Det smakade faktiskt nästan som det chai te´t som vi hade på cafét! Det här ska jag definitivt göra fler gånger. Dofterna som spred sig i köket är ytterligare en anledning att göra det här igen.

Lite pepparkakskrydda i kaffefiltret nästa gång jag ska brygga kaffe, det borde väl bli gott?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Chokladbollar















Det känns inte som det var särskilt länge sedan jag skrev om att vi bakade chokladbollar här hemma. Men i går var det dags igen. Barnen ville baka och det gick inte att övertala dem att baka någonting annat än just chokladbollar.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

tisdag, november 18, 2008

Adventskalender




















Har ni sett så fina adventskalendrar? Den första hittade jag hos inreda.com. Den har 24 st färgglada små julstrumpor på rad, en för varje dag i december fram till julafton. De fina adventskalendrarna i trä, hittade jag hos Syster Lycklig.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Eftermiddagsmys















I dag är det snöblandat regn och grått och trist ute. En eftermiddag kan bli himla mysig trots det, om man håller sig inomhus, tänder ljus och dricker varm choklad med vispgrädde. Bullarna fick dock barnen mumsa på ifred. Jag sparar mig tills det är dags för lussebullarna.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

måndag, november 17, 2008

Jag fick det inte

Jag fick precis beskedet att dom valde en av dom andra till tjänsten som jag hade sökt. Det känns tråkigt, eftersom jag tror att det skulle ha varit ett riktigt kul jobb. Så nu ska jag ta en bit 70% choklad och sura en liten stund.

Glögg med smak av blåbär




















Har ni provat årgångs glöggen från BLOSSA? Jag tyckte att det lät spännande med en glögg som har smak av blåbär, att jag var tvungen att prova. Den är väldigt god faktiskt. Den smakar inte som blåbärssaft med en skvätt vin i, som jag var rädd för. Den smakar som vanlig glögg med en underton av blåbär. Mums!

BLOSSA 08
har en frisk smak av blåbär med en ton av kryddnejlika. De blåröda bären från våra nordiska skogar skänker värme i juletider.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Basilika
















Skivade tomater, hackad basilika, olivolja, svartpeppar och salt. Och sedan lite rostade pinjenötter eller kanske riven parmesan ost att strö över? Mmm, så gott! Eller kanske en hemmagjord pesto att servera som tillbehör till ugnsgrillad kyckling?

Här är ett recept på basilikasmör som jag hittade här på ICA-kuriren, som lät gott.

Ingredienser 4 port.
  • 200 g rumstempererat smör
  • 1/2 kruka färsk basilika
  • 50 g finriven parmesanost
  • 2 pressade eller finhackade vitlöksklyftor

  • Så här gör du:

    Mixa smör och basilika till ett grönt och slätt smör. Vänd ner parmesan och vitlök. Forma till en "korv" och linda in i folie. Lägg den i kylen några timmar eller i frysen. (Recept av Bitte E:son Forsberg).

    Det skulle nog vara jätte gott som tillbehör till både kött och kyckling! Vad mer kan man hitta på med en kruka färsk basilika tro?

    Länktips: Odla.nu "Basilika" här.
    "Ta en genväg till italiens läckerheter" här. "Laga mat med färska örter" här.
    Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

    söndag, november 16, 2008

    En annorlunda telefonkiosk
















    Har ni sett en sådan fin telefonkiosk! Jag tog den här bilden i somras när vi var i Nusnäs och tittade på dalahäst tillverkning.

    Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

    Roliga dagar

    Nu har min kompis och hennes dotter åkt hem igen. Det har varit några dagar fyllda av skratt och många gamla goda minnen. Det känns som en otrolig förmån att få ha goda vänner på ett avstånd som tillåter en tätare kontakt.

    En bok om Cupcakes


    Jag älskar att titta i receptböcker och drömma mig bort om allt jag skulle vilja prova att baka. Den här boken, "bake me I´m yours... cupcake" skulle nog få mig plocka fram vispen och bakskålarna och sätta på mig förklädet!

    Författare av boken är Joan och Graham Belgrove.

    Bilderna lånade från amazon.
    Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

    fredag, november 14, 2008

    Ostkakans dag












    Det blir ingen ostkaka här hemma i dag, men jag kan ägna den en liten tanke i dag eftersom den har fått sin alldeles egna dag!

    Recept på en hemmagjord ostkaka (med låg andel kolhydrater) hittar du här.

    Bild lånad från Frödinge

    Läs även andra bloggares åsikter om

    Äntligen gott kaffe

    I min jakt efter gott kaffe så har jag äntligen fått en kopp med kaffe som jag verkligen gillade! Kaffesmaken och styrkan var i min smak och skummet var krämigt och gott, mums!

    Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

    torsdag, november 13, 2008

    Odla kryddor













    Fler snygga grejer från Designtorget! Här en kryddlåda med en liten sax från DesignTorget. Häromdagen köpte jag oregano och persilja i kruka på affären. När jag plockade bort skyddsplasten upptäckte jag att krukorna inte kunde stå på egen hand, dom ramlade omkull hela tiden, så jag fick lov att ställa dom i varsitt glas. En sådan här specialkruka skulle ju faktiskt fylla en funktion.

    Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

    Receptsamling


























    Den här receptboken stod jag också och höll i häromdagen. Funderar på att gå tillbaks och köpa den. Den var så himla fin och hade flera fickor där man kan stoppa ner ur rivna recept urklipp. Vilket skulle vara så praktiskt, eftersom jag ofta kluddar ner recept på en papperslapp och lägger innanför pärmen på min kokbok (som sedan ramlar ner över hela köksgolvet när jag öppnar den).

    Jag köpte den inte eftersom jag tycker att jag kanske egentligen inte behöver fler receptböcker. Men om jag kommer på en bra anledning att införskaffa den här, så kommer jag nog att göra det. Kanske kan jag ha den som en receptbok bara för "låg kolhydratskost". Det vore väl en tillräckligt bra anledning!

    Kommer ni i håg den fina receptboken jag köpte i somras föresten!
    Här är den.

    Bilder och info från
    DesignTorget
    Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

    Barndomsvän på besök

    I dag är en stor dag för mig! I dag kommer nämligen min äldsta vän på besök, tillsammans med sin dotter. Dom ska stanna några dagar och det kommer finnas tid för oss att ta igen en del av det vi har missat under alla år som jag har bott utomlands. Det ska bli så roligt!!!

    onsdag, november 12, 2008

    Latte skola på köksbordet













    Nu kan alla lära sig att göra sin egen latte eller cappuccino! På Arlas mjölkpaket finns enkla instruktioner för hur man gör för att få det bästa mjölkskummet.












    Jag kunde inte sagt det bättre själv!

    Länktips: Arlas "Bästa latte recepten" kika här.
    Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

    Arbetsintervju

    Nu ska jag i väg på en andra intervju på ett jobb som jag har sökt. Vi är tre stycken kvar nu, som det står mellan. Behöver jag säga att det är pirrigt i magen! Håll tummarna för mig, hej så länge!

    Uppdatering
    Nu har jag varit där och jag måste säga att det känns som ett väldigt intressant jobb, i ett intressant företag. Besked får jag troligtvis under nästa vecka, så nu är det bara att vänta.

    Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

    tisdag, november 11, 2008

    Fiskgratäng med cremefraiche, broccoli och räkor



















    En av favoriträtterna i vår familj är som jag har berättat tidigare, en vanlig hederlig fiskgratäng. Det blev rödspättafiléer i gratängen i dag, för vi hade det i frysen. Det brukar vanligtvis vara ganska stojigt kring matbordet och barnen är mer upptagna av att prata och skratta än av att äta. Men när det serveras fisk, då blir det väldigt tyst och stillsamt och mellan tuggorna hörs bara "mer fisk!" från barnen, med jämna mellanrum.

    Fiskgratäng med cremefraiche, broccoli och räkor

    1 1/2 paket fiskblock
    2 dl creme fraiche
    1 dl grädde
    1 fiskbuljongtärning
    Skalade räkor
    Broccolihuvud litet
    1 dl riven ost
    Vitpeppar
    Örtsalt

    Lägg 1 1/2 halvtinat fiskblock eller motsvarande mängd fiskfiléer i en ugnsfast form. Häll 1 dl grädde runt omkring och smula ner en fiskbuljongtärning i grädden. Bred 2 dl creme fraiche över fisken och krydda med vitpeppar och eventuellt lite dill.

    Gratinera fisken i ugnen på ca 200 grader i ungefär 30 min.
    Koka broccolibuketter i någon minut, dom ska inte vara mjuka. Häll av vattnet.
    Ta ut fisken ur ugnen och öka ungsvärmen till 225 grader. Lägg på skalade räkor ovanpå fisken och fördela broccolibuketterna runtomkring fisken. Strö över lite riven ost. Ställ in i ugnen igen. Gratinera i ytterligare ca 10-15 min. Kolla så att fisken är klar.

    Servera med en sallad (och potatismos för dom som önskar).


    Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

    Tesil med omrörare




















    I dag har jag tagit en lång promenad igen. Turen gick in till stan och jag hamnade snart inne på DesignTorget. Dom har så mycket coola grejer där! Jag köpte faktiskt årets första julklapp där, jag som alltid brukar vara ute i sista minuten med klapparna.

    Jag stod också och höll i den här tesilen. Den hade sådan kul design tycker jag. Den fungerar både som sil och som omrörare på en och samma gång. Men eftersom jag har flera andra (helt suveräna) tesilar hemma, så blev det inget inköp.

    Bilder och info från DesignTorget (eget collage av bilderna)
    Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

    Sommarminnen


    I dag tänker jag tillbaks på sommaren och den här härliga frukosten med utsikt över havet!
    Related Posts with Thumbnails