tisdag, mars 31, 2009

Bloggen har fyllt ett år

Det har gått ett helt år sedan jag började skriva på den här bloggen! Tiden har gått så fort och så mycket har förändrats i mitt liv. För ett år sedan bodde vi i Spanien, vi hade vårt café där vi arbetade tillsammans, jag och min man. Tjejerna gick i spansk skola & dagis och vi gick i hemflyttningstankar. Vi var helt inställda på att vi skulle fortsätta driva en egen rörelse när vi väl hade sålt vårt café och flyttat till Sverige. Något annat kändes otänkbart.

Så blev det inte, utan min man har återgått till den tjänst han hade innan vi flyttade utomlands och jag jobbar inom förskolan samtidigt som jag försöker komma fram till "vad jag ska bli när jag blir stor". När jag upptäckte att det har hunnit passera ett helt år sedan jag startade den här bloggen, blev jag lite nyfiken och kikade tillbaks på vad jag skrev den här dagen, för ett år sedan. Så här skrev jag då:

En idé som har väckts i mitt huvud är utifall vi skulle baka på beställning till olika barnkalas när vi har startat igång vårt café i Sverige. Jag tänker mig inte jätte stora beställningar för det är inte riktigt så varken jag eller min man vill jobba, att stå och göra bakverk på löpande band. Nej, det skulle i så fall vara till mindre kalas, kanske 15-20 barn eller så. Det var egentligen några goda vänner som kom med förslaget i somras när vi hade bakat lite muffins till tjejernas barnkalas. Hmmm, ja det tål att funderas på... Det ploppar upp en massa nya idéer hela tiden på allt man skulle kunna hitta på...sen... Alla idéer är nog inte alltid så bra och flera av dom avfärdar jag själv ganska snabbt. Men det är väldigt inspirerande att ha möjligheten och friheten att kunna genomföra en bra idé när man driver sitt eget ställe.

torsdag, mars 26, 2009

Det sjätte fotot - utmaning


Jag har blivit utmanad av Mia som skriver bloggen Mia´s Pearls. Utmaningen går ut på att man ska gå till sin bildmapp och öppna den 6.e mappen och välja det 6:e fotot i denna mapp. Denna ska man sedan publicera på sin blogg tillsammans med en liten förklaring till bilden.

Den här härliga bilden är från i somras. Det är min lilla tjej som har fått sätta tänderna stadens största kanelbulle. När jag var yngre brukade jag och mina klasskompisar i bland smita i väg till det här speciella konditoriet och köpa en varsin (gigantisk!) kanelbulle, som vi sedan åt i stället för lunch.

Reglerna för denna utmaning är som följer:
  • Gå till fotomappen på din dator
  • Gå till den 6:e mappen
  • Välj det 6:e fotot
  • Publicera fotot på din blogg tillsammans med en beskrivning av den
  • Bjud in 6 st vänner att delta i utmaningen
  • Länka till dem i din blogg
Jag väljer att utmana:

Gott och Blandat hos Cissi
Blogg Bloggare Bloggast
Life in Brunei
OliviaMalma
Malin2
A Swedish Alien in California

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

onsdag, mars 18, 2009

Earth Hour och det nedsläckta mjölkpaketet

















"Lördagen den 28 mars 2009 klockan 20.30 släcker miljontals människor över hela världen ljuset i en manifestation för klimatet. Genom en enkel handling – att släcka ljuset under 1 timme – kan du vara med och sända en signal till världens makthavare att de vid FNs klimatmöte i Köpenhamn i december ska våga fatta de beslut som krävs för en framtid på jorden." (Källa: Världsnaturfonden WWF)

Jag har precis fått höra att Arla kommer att vara med och stödja denna manifestation och genom att förändra utseendet på sina mjölkpaket, som kallas för det "Nedsläckta Mjölkpaketet". Detta är första gången i Arlas historia som de ändrar utseendet så dramatiskt på sitt mjölkpaket för en händelse som denna. Det nya mjölkpaketet kommer finnas ute i butikerna med start torsdag den 19/3.

Läs mer här:
WWF
Alltommiljö
Företag som deltar i earth hour - WWF
Varmare klimat stressar djurarter - Aftobladet

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

lördag, mars 07, 2009

Bröllopsdag och Män som hatar kvinnor


Kanske en något underlig rubrik på ett inlägg, men ni förstår snart varför. I går firade vi vår bröllopsdag! Tjejerna hämtades under eftermiddagen av farmor och sedan spenderade jag och min kära make kvällen med att först äta en god middag och sedan gå och se filmen "Män som hatar kvinnor" på bio. Filmen var bra tycker jag. Dom har lyckats följa boken på ett bra sätt och fånga de olika karaktärerna. Noomi Rapache passade riktigt bra i rollen som Lisbeth Salander och jag ser verkligen fram mot att se dom följande böckerna bli till film nu. Tyvärr kommer dom filmerna inte att visas på bio, utan kommer direkt på DVD, för att sedan visas på Svt.

I kväll blir det andra chansen i melodifestivalen. Jag hejar på Sarah Dawn Finer!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,
Related Posts with Thumbnails