
Ingredienser
150 g rumstempererat smör
2 ägg
3 dl socker
2 msk kakao
4 ½ dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 ½ dl mjölk
Vispa ägg och socker tills det blir riktigt poröst. Blanda kakao, mjöl och bakpulver i en separat skål och blanda sedan med ägg och sockerblandningen. Rör i mjölk och smör. Häll alltsammans i en långpanna som är täckt av bakplåtspapper. Grädda i 15 minuter i 175 grader.
Glasyr
100 g smält smör
3½ msk kallt kaffe
2 msk kakao
1 tsk flytande vanilj
5 dl florsocker
Smält smöret och rör i kaffe, kakao, vanilj och florsocker. Bred glasyren över kakan när den har svalnat och strö sedan över kokos. Skär upp i bitar.
Eftersom jag inte hade någon egen bild tillgänglig på mina hembakade mockarutor, lånade jag en bild på "kärleksmums" från www.tasteline.se där det finns en massa goda recept!
Läs även andra bloggares åsikter om mockarutor, kärleksmums, amelias café
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar