måndag, februari 09, 2009

Twilight och Sookie Stackhouse

Jag har kommit in i en riktig läsperiod nu. Det händer inte så ofta, någon gång om året på sin höjd. Men nu har det slagit till ordentligt (och det märks nog här på bloggen, eftersom jag inte uppdaterar den så ofta som jag brukar). Det började med att jag försökte mig på att läsa några av mina vanliga kriminalromaner - men det klickade inte riktigt den här gången. Jag som alltid har gillat att läsa riktigt spännande och ruggiga mordhistorier, upptäckte att jag inte alls var intresserad av det just nu. Då gav jag mig in på en av Denise Rudbergs böcker - men nej, inte det heller...

Så fick jag plöstsligt boken Twilight av Stephenie Meyer i min hand. Den riktar sig ju till en betydligt yngre målgrupp och borde väl egentligen inte alls tilltala mig. Men det hade jag ingen aning om när jag började att läsa boken. Då visste jag bara att det var en kärlekshistoria och att den skulle handla om vampyrer. Det lät ju lite spännande tänkte jag och gav den en chans. Den hade ungefär samma effekt på mig som böckerna om Harry Potter. Att få drömma sig bort till en helt annan värld, där det känns som den mest naturliga sak i världen, att en ung tjej blir förälskad i en snygg vampyr - underbart! Twilight serien består av fyra böcker (och ett påbörjat manus till en femte bok som finns att läsa på författarens hemsida) och nu har jag tagit mig igenom alltsammans. (Bild lånad från stepheniemeyer.com)

Så nu har jag fått blodad tand (ha ha, passande uttryck i sammanhanget) och har genast gett mig in på en annan serie i samma genre, nämligen den om Sookie Stackhouse,
Sookie Stackhouse jobbar deltid som servitris i en småstad i Louisiana. Hon håller sig mest för sig själv och dejtar sällan eftersom hon har ett "problem" -hon kan läsa andras tankar. När hon möter den långe, mörke Bill upptäcker Sookie att hans tankar är helt blockerade för henne. Det skulle vara perfekt om inte Bill hade sina egna problem - han är inte bara vampyr utan hänger också med ett gäng där alla (inte särskilt överraskande) är misstänkta för mord. När en av Sookies medarbetare dör förstår hon att hon själv står näst i tur. (Bild och text från sfbok.se)
Böckerna är skrivna av Charlaine Harris och serien går under namnet "The Southern Vampire Series" Det finns förövrigt också en tv-serie som baseras på dessa böcker, som heter True Blood, där en av rollerna spelas av Alexander Skarsgård.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

4 kommentarer:

LinaOlivia sa...

Har vänner som älskar Twilight-serien, men själv har jag inte läst den. Och visste du att det finns en film också? Den lär visst vara jättebra också. :)

Amelia sa...

Lina
Hej tjejen! Jag såg din tidigare kommentar, men glömde ju bort att svara på den... Kul att se dig och TACK för julkortet :) Ja, naturligtvis har jag ju redan hunnit se filmen, det är ju ett måste efter att man har läst en bok som sedan filmatiserats... det var kul att se och jämföra, men boken var bättre tycker jag.

Allt väl med dig?

Lena Svensson sa...

Hejsan
Vilken fin blogg, hit kommer jag tillbaka fler gånger. Ha en bra dag.
Kram Lena

Amelia sa...

Lena Svensson
Tack! Välkommen tillbaks!!

Related Posts with Thumbnails