fredag, december 18, 2009

Öl och vin på svenska caféer

På måndag börjar visst Wayne´s coffee att sälja öl och vin på ett av sina caféer i Stockholm. Metro och Aftonbladet skriver att IOGT-NTO är chockade över nyheten. Det här kommer väl antagligen väcka en hel del debatter i vårt land under dagen.

När vi öppnade vårt café i Spanien var det självklart att vi även skulle servera sprit (dvs mer än alkohol och öl). Det gjorde ju alla andra caféer där, så varför skulle vi vara annorlunda. Efter att vi hade haft öppet en dag, gick vi hem och funderade på hur vi ville ha det, om vi verkligen ville servera sprit hos oss. Vi kom fram till att vi skulle fortsätta med att servera öl och vin, men att vi skulle strunta i all övrig alkohol. Vi fick mycket reaktioner från de kunder som kom i början, som tyckte att det var lite konstigt att vi hade tagit ett sådant beslut. Det var så självklart för alla att det skulle finnas på alla ställen som serverade något ätbart. Men så småningom vande sig folk vid det och accepterade att man inte kunde få en whiskey hos oss.

I början kändes det ju lite underligt att servera alkohol överhuvudtaget. Här i Sverige är vi ju lite vana vid att alkohol endast serveras på restauranger och barer. Dessutom hade vi hade nästan bara bakverk på vår meny när vi startade cafét. Men så smånigom utvecklades vårt café till att bli mer som ett lunchcafé och då kändes det ganska naturligt att folk kunde få ett glas vin eller en öl till sin grillade smörgås om dom ville det.

Ska ett café servera alkohol eller inte? Vad tycker ni? Är det en "het potatis" eller mest en axelryckning för dig?

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

4 kommentarer:

Frida sa...

Hej, underbart att läsa din blogg igen. Letat så mycket efter en mailadress till dig. Skulle så gärna vilja fråga dig några saker, vi är en familj som ska driva ett café i Spanien och är så inspirerade av er. Har mailadress fridstar @hotmail.com
tack på förhand
Frida

Louise sa...

Hej,
Här är ännu en som hemskt gärna skulle vilja komma i kontakt med dig men av annan anledning!:)

Med Vänlig Hälsning
Louise Ottosson
på uppdrag från Världsnaturfonden WWF

Amelia sa...

Frida
Vad kul att höra att ni ska starta ett café i Spanien!!! Det är det roligaste jag har gjort i mitt liv och jag hoppas att det kommer gå bra för er! Hör av dig på vidamelia@hotmail.com så ska jag svara på dina frågor så gott jag kan :)

Louise!
Du kan maila till mig på adressen ovan!

Veronique sa...

Var med och tävla om Spotify invites på min blogg! :)Kram /Veronique

Related Posts with Thumbnails