onsdag, augusti 06, 2008

Sveriges sydligaste fjällstation













Det här börjar nästan likna packat och klart... Nu har vi nämligen kommit till Grövelsjön. Det ligger straxt norr om Idre och bara några kilometer från den norska gränsen. Här finns faktiskt Sveriges sydligaste fjällstation. Vi bor dock inte på fjällstationen, utan i en urmysig fjällstuga.












Här är det betydligt svalare temperaturer än i Stockholmstrakten, men än så länge har vi faktiskt sluppit regnet som verkar ha öst ner söderut. I dag när vi var ute och promenerade fick barnen ha mössor och jackor på sig. Det är ju en rätt stor kontrast mot temperaturerna som vi har vant oss vid under augusti månad när vi bodde i Spanien. Men det är ganska mysigt att sitta framför brasan i stugan om kvällarna och dricka varm choklad med vispgrädde och äta våfflor med hjortronsylt i det lilla cafét som ligger nere vid sjön.












När vi kom åkandes i bilen, mellan Idre och Grövelsjön möttes vi av flera renar som stod vid vägen. På vägen upp stannade vi till i Nusnäs och tittade på dalahäst tillverkning. En perfekt bensträckarpaus för både oss och barnen.





























Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Inga kommentarer:

Related Posts with Thumbnails