Efter en tur till biblioteket gick vi på ett mysigt café, där vi kröp upp i dom stora fåtöljerna och drack kaffe medan tjejerna njöt av varsin varm choklad med vispgrädde. När vi kom ut från cafét hade regnet förvandlats till stora virvlande snöflingor. Barnen är ju inte vana att få se snöfall, så dom blev både förvånade och uppspelta på en och samma gång. "Mamma, är det snö? Är det verkligen riktig snö? " frågade dom.
Jag hittade ett recept på varm choklad som jag tycker verkar gott. Fast för egen del tänker jag byta ut den 40%-iga chokladen till 70%-ig, och vispa fluffig vispgrädde i stället för söta marshmallows. Det blir mer LCHF riktigt på det viset.
Ingredienser, 1 port
4–5 bitar mörk choklad, ca 25 g,minst 40% kakaohalt
2 dl mjölk
några marshmallows
Gör så här
Hacka chokladen och lägg i botten på en kopp. Värm mjölken försiktigt i en kastrull till rykpunkten (ca 65°) och vispa till ett mjukt skum. Häll mjölken över chokladen men spar skummet. Rör om tills chokladen smält och skeda på skummet. Lägg i marshmallows. Recept från arla.seBild:sxc.hu/LotusHead
Läs även andra bloggares åsikter om varm choklad, vispgrädde, snö, första snön, café, kaffe, recept