onsdag, september 17, 2008

Hemligt brownies recept


Eftersom det inte blir något nytt café för vår del, inte inom en överskådlig framtid i alla fall, så tänkte jag att jag skulle dela med mig av ett av våra favorit recept! Det här är ett av dom få recepten som vi har valt att hittills hålla för oss själva. Men nu kan det vara nog med hemlighetsmakeriet! Här kommer det:

250 g smält smör
5 dl socker
4 ägg
1 3/4 dl kakaoblandning (Obs! Tidigare stod här att det ska vara kakao, men vi använde oss av en blandning av hälften ren kakao och hälften "oboy").
2,5 dl mjöl
1/2 tsk bakpulver
1/4 tsk salt

Smält smöret. Vispa smält smör och socker i en bunke. Tillsätt ett ägg i taget, vispa mellan varje ägg. Tillsätt kakaoblandningen, rör för hand så att det blandas. Tillsätt vetemjöl, bakpulver & salt. Rör för hand tills det har blandats. Häll all smet i en långpanna (ca 20x40) som är täckt av bakplåtspapper.

Grädda ca 25-30 min i 175 g. Låt svalna innan kakan lyfts ur pannan för att skäras i bitar. Servera gärna med en klick vispgrädde.

Det är ett ganska enkelt recept och ser kanske inte så speciellt ut när man ser till ingredienserna. Men dom blir riktigt, riktigt goda! På cafét sålde vi en plåt varje dag.

Tips! Man kan strö över nötter innan man stoppar in plåten i ugnen, tex hasselnötter eller valnötter.

(Bilden visar brownies som vi har bakat här hemma med barnen. Längre ned till höger syns brownies med hasselnöt.)

8 kommentarer:

WatsonBrunei sa...

Men hjälp - hur mycket kakao, matsked eller dl??
Jag bakar så sällan, så vill inte höfta...

amelia sa...

watsonbrunei
Nej, men oj! Förlåt! Det ska vara deciliter. Fast nu upptäckte jag ju att det stod kakao i receptet, men vi använde oss faktiskt av en blandning av ren kakao och oboy -hälften hälften. Annars blir det väldigt mycket chokladsmak. Hoppas att du inte har hunnit börja baka!

Linken sa...

Trevligt!
Ska testa det i helgen. =)

Bra blogg, har lagt den på min "Favorit feeds"

Amelia sa...

linken
Tack, vad kul att höra! :)

Michaela sa...

den blev supergod!
Gjorde halvsats men jag använde 0,5dl oboypulver som man tillsätter direkt i vatten, så det är lite mjölk i, och 0,5dl kakao. Sedan la jag till 0,5 dl socker och 2 dl hackad 55% choklad och 1 dl hasselnötter, varav 0,5 dl i smeten och 0,5 dl spridd på toppen. Blev den godaste brownien EVER!
MVh/Michaela i Trondheim

nathalie sa...

har precis bakat den här, fast glutenfri. håll tummarna att den blir bra! :-D

Marys mat och vintips sa...

Tackar hjärtligast för receptet!!! Ska genast bakas till efterrätt!

emelieborgshammar sa...

JÄTTE gott ! :D
Tack så mcket !

Related Posts with Thumbnails