tisdag, september 30, 2008

Vårt hemliga muffinsrecept

Det här är grundreceptet på de muffins vi bakade på vårt café! Det har varit hemligt tills nu, så håll till godo!

Vi gjorde en smet enligt receptet nedan och hällde upp alltsammans i muffinsformarna. Därefter fyllde vi dem med olika fyllning, som banan & choklad, äpple & kanel, hallon & banan, hallon & cream cheese, valnöt & banan osv. Jag beskriver hur vi gjorde banan & chokladmuffins här, men vill man göra någon annan smak så är det bara att byta ut bananerna och chokladen till den smak man önskar tex äppelbitar rullade i kanel och socker eller hallon och banan.

Muffins (12 stora)

7 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
4 ägg
2 1/2 dl mjölk
250 g smör
3 1/2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 bananer (skivade)
Ca 1 st mjölkchokladkaka (grovt hackad i bitar)


Sätt ugnen på 175°C. Jag använder 2st muffinsplåtar (som rymmer 6 st stora muffinsar) och placerar stora pappersformar i ”skålarna”. Vispa rumstempererat smör tillsammans med socker i en skål. Vispa ägg och mjölk i en annan skål. Blanda mjöl, salt, vaniljsocker och bakpulver i en tredje skål. Blanda ner äggblandningen med smörblandningen, rör om. Tillsätt mjölblandningen och rör om.

Fördela smeten i formarna till ca 2/4 delar. Fördela rikligt med bananskivor och grovt hackad choklad och fyll därefter upp med smet till strax under kanten. Lägg slutligen någon bananskiva på toppen. Riktigt läckert blir det om man placerar en chokladbit på den varma färdiggräddade muffinsen som när den senare har svalnat sitter fast ovanpå. Grädda i ca 25-30 min eller tills en sticka känns torr.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

10 kommentarer:

Anne sa...

ah så gott det ser ut. ska testa.

mariaemb. sa...

Vilken trevlig blogg. Fantastiska recept som jag absolut ska ta och prova!

Vänliga hälsningar
Maria

Ninuska sa...

Muffinsen ser jättegoda ut!Trevlig blogg:)

Amelia sa...

anne, mariaemb, ninuska
Tack för berömmet ;) Ja, testa att baka muffinsarna, dom blir riktigt bra - när man bakar på spanskt mjöl och spanskt smör... Jag ska faktiskt erkänna att dom smakar lite annorlunda när man bakar med svenska ingredienser, men det märker ju bara jag ;)

Anna Malaga sa...

KUL! Jag kan verkligen rekommendera dem!

Amelia sa...

anna
Alltid lika kul att se dig!! Allt väl med dig?

Anna Malaga sa...

Ja, jättebra! Vi köper prylar och fixar sâ smâtt i vâr nya bostad och det är full rulle pâ jobbet. D gâr i trean...

Hur gâr det med jobb för er? Hur trivs barnen i skola och dagis?

Amelia sa...

anna malaga
Barnen trivs väldigt bra med livet här. När vi hämtar dom på dagis och skola blir dom lika besvikna varje gång över att dom måste gå hem. Det är mycket lek och mer tid utomhus, vilket dom gillar såklart. Men E har i bland påpekat att hon gärna vill lära sig mer i skolan, inte bara leka. Så vi lägger ner mer tid på att läsa och skriva med henne här hemma i stället, spenderar mycket tid på biblioteket och lånar böcker :) På jobbfronten är det inget nytt än så länge, vi får se vad som händer framöver...

Johanna sa...

Låter jättemumsigt! Har redan provat din cheesecake, morotskaka och brownies med lite mindre kolhydrater. Idag blir det muffins. Jättetrevliga recept, och framför allt goda! :D

Tack än en gång för en jättehärlig blogg med härliga recept!

Kram från Johanna

Anonym sa...

Hej! Jag prövade göra dina hemliga muffins! Och jag blev besviken...kan du förklara varför de jäser så otroligt mycket så att de pöser över hela plåten och sölar ner ugnen? 3 tsk bakpulver?? och fylla nästan hela muffinsformen?? Det kan ju inte vara ett bra recept..med tanke på resultatet fast smaken på den färdiga degen var god, så var den väldigt sladdrig och orkade inte hålla ihop utan gick sönder när man tog i muffinsen..hur ska man undvika såna misstag tror du? annars ser dina muffins otrligt goda ut..vore tacksam iom du svarade..

Related Posts with Thumbnails