tisdag, december 23, 2008

Knäck
















I kväll har jag gjort knäck! Riktigt god och lagom seg blev den. Jag tillsatte ett halvt kryddmått ingefära, men där hade jag inte behövt vara så blygsam, minst ett kryddmått hade behövts för att känna smaken av ingefäran.

Knäck
2 dl socker
2 dl sirap
2 dl grädde
3/4 dl mandel
1/2-1 krm ingefära

Blanda grädde, sirap och socker i en vid gryta. Sätt eventuellt i en hushållstermometer. Koka kraftigt utan lock tills termometern visar 125°C, 10-15 min. Annars kan man göra kulprovet genom att droppa lite av knäcksmeten i en kopp med kallt vatten. När provet kan rullas till en kula är smeten färdigkokt. Blanda ner hackad mandel och fördela smeten i knäckformar.

Grundreceptet är lånat från Coop.se
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

2 kommentarer:

malin2 sa...

Knäck det går åt. Dags att göra en sats till idag.
Ska testa med ingefära.

malin2 sa...

Blev jättegott med ingefära och valnötter....

Related Posts with Thumbnails