söndag, december 21, 2008

Inlagd sill















I dag har vi lagt in lite sill så att den ska bli klar att ätas till julafton! För smakens skull är det bäst om man kan lägga in sillen några dagar innan den ska ätas. Så här gör du:

Inlagd sill
Rör i hop en kall lag av
2 dl socker
1 1/2 dl vatten
1/2 dl ättiksprit (12%)
Rör om så att sockret löses.

1 burk inläggningssill
1 röd lök (skivad)
1 morot (skalad och skivad)
12 st kryddpepparkorn (lite krossade)
5 st kryddnejlikor
8 st vitpepparkorn
3 st lagerblad
1 kanelstång

Skölj sillfiléerna i kallt vatten och skär dom sedan i mindre bitar. Varva sill, lök, morötter och kryddor i en stor rengjord glasburk. Häll över lagen så att det täcker. Sätt på ett lock och ställ i kylskåpet några dagar innan den ska ätas.




Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Inga kommentarer:

Related Posts with Thumbnails