måndag, december 08, 2008

Julgodis Choklad Krisp















Häromdagen när vi gjorde wienernougat och trilling nötter, blev det en del smält choklad över. Inget ska förspillas, så därför blandade vi ner cornflakes i chokladen som fanns kvar. Det är ett gammalt beprövat och enkelt recept på julgodis som jag har gjort sedan jag var barn.

Ingredienser Choklad Krisp
Mörk Blockchoklad (eller annan sorts choklad tex 70%)
Cornflakes

Smält blockchokladen över vattenbad eller på svag värme i micron.
Blanda ner cornflakes i den smälta chokladen.
Ställ ut formar på en bricka, använd gärna formar som är lite större än vanliga knäckformar. Fördela med hjälp av en sked blandningen i formarna. Ställ svalt för att det ska stelna. Till det här receptet har jag inga exakta mängder, men man blandar i så pass mycket cornflakes att det inte längre finns någon choklad "över" och att alla flingorna är täckta av choklad.

Tips! Om man vill kan man byta ut cornflakes mot olika sorters nötter, russin och mindre bitar av aprikoser.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Inga kommentarer:

Related Posts with Thumbnails