onsdag, maj 14, 2008

Populärt spanskt café













Jag älskar att äta frukost. Jag tycker ännu mer om att äta frukost ute, på ett café. Det är ett sådant härligt sätt att börja dagen. Som caféägare blir det ju av naturliga skäl inte en särskillt vanlig företeelse. Därför passar vi på nu, när vi står "mitt i mellan" jobb så att säga!

Extra kul är det att sitta på ett ställe som är riktigt populärt bland lokalbefolkningen. I dag hamnade vi på just ett sådant ställe. Vi satt på deras terass som hade omkring 16 bord. Det var proppfullt, och folk strömmade till hela tiden. Dom som inte hade någonstans att sätta sig, slog sig ner i baren eller vid något av borden inomhus. Servitörerna var två herrar i 60 års åldern, som balanserade kaffekoppar och smörgåstallrikar som om dom jobbade på cirkus. Snabba, artiga och proffsiga.












Det är en väldigt trevlig sysselsättning att förena nytta med nöje, när man går på café som caféägare. Medan man mumsar på smörgåsen är det roligt att passa på att betrakta allt som händer runt omkring, hur dom arbetar, vad som serveras och om folk verkar nöjda.
För min del blev det en "mollete catalán" och en café con leche till frukost. Mollete är ett stor, platt, runt vitt bröd som är väldigt populärt här i Andalusien. Brödet delas, rostas och sedan lägger man på riven tomat och några skivor jamón serrano (spansk lufttorkad skinka). Tillsist ringlar man över olivolja och strör över lite salt.

Bild på mollete lånad från hornodonmollete.com
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Inga kommentarer:

Related Posts with Thumbnails