Vi har haft ett möte med miljökontoret, för att få information om vilka krav dom ställer när man ska öppna en caféverksamhet. Man ansöker om att få ett sk "godkännande" och innan man kan öppna kommer dom och tittar på hur lokalen ser ut. Dom vill också att vi skriver samman ett dokument som kallas för "egenkontroll", där vi ska berätta hur vi hanterar alla livsmedel, hur dom kommer förvaras och hur vi löser alla "faror" som livsmedlen kan komma att utsättas för. Med andra ord vill dom se att vi har tänkt igenom hur vi ska hantera mat och vår hygien på bästa sätt. Vi fick med oss en del dokument som vi ska kika på och en hel del information finns också att läsa på internet.
Dom var inte så specifika i beskrivningen av sina krav, utan valde nog att vara lite "luddiga" när dom berättar om vilka krav dom ställer. För att vara mer konkret i vad som gäller för just vår verksamhet måste dom ju vara på plats och se vårt café så det kan jag ju förstå. Men nu har vi fått till oss en hel del kunskap som är bra att ha med oss när vi tittar på olika caféer och planerar hur vi ska arbeta i den.
Läs även andra bloggares åsikter om miljökontoret, egenkontroll, livsmedel, hygien, godkännande, café,
fredag, juli 25, 2008
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar