Lyxiga Chokladbollar, Cirka 30 stycken
75 g smör, rumstempererat
1,5 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
4 dl havregryn, ekologiska eller fiberhavregryn
2 msk kakao
3 msk kallt starkt kaffe
GARNERING:
50 g mörk choklad
1,5 dl riven kokos, pärlsocker eller strössel
Gör så här:
1. Rör ihop smör, socker och vaniljsocker.
2. Rör i havregryn, kakao och kaffe. Låt smeten stå en stund så att den stelnar lite, då går det lättare att forma bollar.
3. Forma runda bollar.
4. Smält chokladen i mikro eller vattenbad. Ta lite choklad i handflatan och rulla bollarna i choklad. Vänd sedan runt dem i kokos, pärlsocker eller strössel.
Bild och recept från aftonbladet.se
Läs även andra bloggares åsikter om chokladbollar, kokosbollar, baka, bakverk, recept
1 kommentar:
Verkar inte som ett dumt recept, får man nog prova. Chokladbollar är personliga bak favoriten sedan barnsben.
Fin blogg förresten. :)
Skicka en kommentar