måndag, november 10, 2008
Fläskfilé och grönsaker i Dijonsås
Den här rätten lagade vi till middag i går. Det blev ganska mild smak, så man kan öka mängden dijon senap och vitlök om man gillar lite mer kryddstark mat.
Ingredienser 2 personer
Fläskfilé ca 250 g
Champinjoner 4-5 st
Gul lök 1/2 liten
Gul paprika 1/2
Röd paprika 1/2
Broccoli 1 st liten bukett
Grädde 2 dl
Dijon senap ca 1 msk (tillsätt mer om du vill ha mer smak)
Vitlök 1 klyfta
Oregano (gärna färsk)
Örtsalt
Vitpeppar
Smör att steka i
Gör så här
Skär paprika, champinjoner och lök i lagom stora bitar.
Skär fläskfilén i mindre bitar. Stek i smör. Häll över i en gryta.
Bryn löken tillsammans med hackad vitlök och häll över till den andra grytan.
Stek champinjonerna och tillsätt dem tillsammans med paprika och broccolibuketterna till grytan.
Häll i grädde, senap och hackad färsk oregano. Sätt på locket och låt hastigt koka upp. Stäng av värmen och låt det stå så en liten stund, så att broccolin blir lite lagom mjuk. Smaka av såsen och tillsätt ev mer senap och krydda med örtsalt och peppar.
Servera med en sallad med tex isbergssallad, tomater, gurka och avokado och lök. (Servera potatis eller ris till dom som äter det)
Läs även andra bloggares åsikter om recept, laga mat, middag, fläskfile i dijonsås, middagstips, lchf, kolhydrater,
Etiketter:
LCHF,
Matlagning,
Recept: bak mat dryck
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
3 kommentarer:
gud så gott!
ruth
Ja, det var riktigt mumsigt faktiskt!
Vilka underbara recept du har, detta, fiskgratängen och sen ostkakan, mums!!!!
De vackra bilderna på bloggen är inte heller fel.
Skicka en kommentar