lördag, november 01, 2008
Gratinerad broccoli
Vi försöker ju äta mindre kolhydrater här hemma och då passar den här gratängen bra som tillbehör till köttet eller kycklingen, i stället för potatis.
Gratinerad broccoli
1 broccoli huvud
1/4 buljongtärning
2 dl grädde
2 dl lagrad ost
Vitpeppar
Örtsalt
Koka broccoli buketter hastigt i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och lägg allt i en ugnsfast form. Häll grädden i en kastrull och värm, smula ner buljongen och krydda med vitpeppar. När såsen har kokat upp, tag av från spisen och tillsätt 1 dl riven ost. Häll allt över broccolibuketterna. Strö över 1 dl riven ost. Gratinera i 225 i ca 15 minuter.
Läs även andra bloggares åsikter om broccoli, gratäng, mat, recept, lchf, tillbehör,
Etiketter:
LCHF,
Matlagning,
Recept: bak mat dryck
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
Åh, visst är det gott med broccoligratäng! Jag äter nog broccoli med grädde och ost varenda dag. :)
mia
Ja, det är mums!! Tyvärr är jag inte lika förtjust i blomkål, annars kan man ju göra en variant av potatismos på det...
Skicka en kommentar