fredag, november 21, 2008
Morotskaka med citron glasyr och valnötter
Den här morotskakan hade vi på vårt café. Den blir riktigt saftig och god! Den håller sig bra i kylskåp i 3-4 dagar och blir faktiskt saftigare för varje dag som går.
Morotskaka
1 1/2 dl solrosolja
2 ägg
1 3/4 dl socker
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
2 dl rivna morötter
2 dl mjöl
1 krm salt
2 tsk kanel
2 tsk vaniljsocker
1/2 dl hackade valnötter
1/2 citron, riven och pressad
Vispa socker, vanilj och oljan. Tillsätt dom rivna morötterna och rivet citronskal. Pressa i lite citronsaft och vispa sedan ner ett ägg i taget i smeten.
Blanda de torra ingredienserna för sig, i en bunke och rör sedan ner dem i smeten. När allt är blandat tillsätts valnötterna.
Häll smeten i en smord form och grädda i 175 grader i ca 35-40 minuter. Känn med en sticka att kakan känns torr i mitten. Låt kakan svalna. Bred på glasyren och dekorera med halva valnötter.
Glasyr med citronsmak
100 g smält smör som fått svalna lite
100 g cream cheese (tex philadelphia ost)
1 1/2 dl florsocker
Saft och rivet skal från 1/2 liten citron.
Vispa alltsammans med elvisp tills glasyren blir riktigt krämig.
Läs även andra bloggares åsikter om morotskaka, carrotcake, mjuka kakor, recept på morotskaka, citronglasyr, glasyr, bakverk,
Etiketter:
Amelias Café,
Bakverk,
Recept: bak mat dryck
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
4 kommentarer:
Jag älskar morotskaka. Philadelphiaost gâr inte att fâ tag pâ i frankrike men jag ska testa med en annan ost.
dosiss
Det går lika bra med någon annan cream cheese!
Vilken underbar blogg du har här! Hit kommer jag kika in titt som tätt! =)
Varma Hälsningar,
Jennie.
www.kalasgott.blogg.se
Oh vilket recept. På väg till affären för att köpa florsocker sen tänkte jag hem och prova!
Tack för en kanonblogg!
Skicka en kommentar