onsdag, juli 23, 2008

Muffins med flygande fyllning

Härom dagen besökte vi ett café för att köpa med oss kaffe. Medan vi stod och väntade på att kaffet skulle bli klart började vi kika på alla maffiga bakverk dom hade på disken, allt såg verkligen jätte gott ut! Jag beslöt mig för att jag nog skulle köpa en muffins också, dom hade en massa olika smaker och den ena såg godare ut än den andra. Men när jag tittade lite närmare för att besluta vilken jag skulle välja, upptäckte jag att det rörde sig någonting ovanpå och såg plötsligt att det var ju alldeles proppfullt med små miniflugor som traskade omkring ovanpå alla muffinsarna.

I spanien såg man i bland att dom hängde upp påsar fyllda med vatten (tror jag att det var i alla fall) ovanför bardiskarna för att hålla flugorna borta. Hur det fungerar har jag ingen aning om. Vi hade tack och lov inga problem med små flugor kring våra bakverk och jag kan inte minnas att jag har sett något liknande någon annanstans heller. Men ett lock eller en bit plastfolie över faten är väl en rätt god idé, om man ser att bakverken lockar till sig en massa objudna gäster.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

4 kommentarer:

Unknown sa...

Oh fy vad äckligt! "ryser". Det fâr mig att tânka pâ en gâng när jag jobbade i en av kioskerna i Parken Zoo. Jag sâlde mjukglass och det var ett riktigt getingâr; getingarna kastade sig pâ strösslet och när vi skulle rulla glassen dâri sâ fick det vissa konsekvenser.....

Amelia sa...

dosiss
getingströssel, mums... :)

Monica sa...

Men USCH vad äckligt! Sa du till? Jag hade nog inte kunnat hâlla mig....

Amelia sa...

monica
Ja, inte blev man så sugen på muffins efter att vi hade sett det. Näe, jag sa faktiskt ingenting, gick därifrån bara.

Related Posts with Thumbnails