Ingredienser
4 msk kakao
1,5 dl vetemjöl
3 dl socker
2 ägg
En nypa salt
100 g smält smög
En stor näve mini-marshmallows
Mariannefluff:
3 dl vispgrädde
1 påse Mariannekarameller
Gör så här:
1. Rör ihop alla ingredienser till kladdkakan och grädda i 150 grader i 35 minuter.
2. Ta ur Mariannekaramellerna, lägg i en påse och linda in i en handduk och krossa dem, till exempel med en kavel.
3. När all Marianne är krossad i små bitar, häll i grädden i en kastrull och värm upp till strax innan den börjar koka, den får inte koka! Häll i Mariannekrosset och rör tills det smält helt.
4. Ställ in gräddblandningen i kylen i minst 6 timmar, eller gärna över natten och vispa sedan upp grädden till ett fluff.
5. Skär upp kladdkakan i bitar och lägg i botten på ett glas eller liknande, lägg sedan på några marshmallows och sedan en klick Mariannefluff.
Läs även andra bloggares åsikter om kladdkaka, recept, choklad, kaka, baka, bakverk,
3 kommentarer:
Hej, hade vägarna förbi...
Mariannefluff låter läckert och måste prövas. Tack!
/Sif
sif
Ja, visst låter den mumsig den kakan! Välkommen tillbaks hit :)
Hej, i receptet står det för det första en påse marianne, men vilken storlek på påse ska det vara, har sett några bildet och resultatet verkar verkligen olika. Det står även ta ur mariannekaramellerna, menas det bara "ta ur dom ur påsen" eller menas det att man ska ta ur det som är inuti, alltså chokladen, för på bilden är grädden/fluffet väldigt ljust, såg en bild där det var brunt. Någon som har bakat den och kan dela med sig av erfarenheterna??
Skicka en kommentar