tisdag, juni 03, 2008

Feria i Marbella

Snart är det dags för den årliga ferian i Marbella, "la feria de San Bernabé" där man firar Marbellas helgon Bernabé. Ferian håller på mellan den 9 juni till den 15 juni och som ett startskott för festligheterna har man ett stort fyrverkeri på kvällen (kl 23) den 9 juni. Därefter är det fest, musik och dans veckan lång!

På dagarna är det full fart i Alameda parken och i gamla staden. Runt omkring i parken och längs gatorna i gamla staden finns olika casetas där man säljer något att äta (olika sorters tapas, såsom skinka, ost, små grillspett, paella, korvar m.m.) och något att dricka. Överallt spelas musik och folk dansar och har roligt. Kvinnorna gör sig fina i traditionella flamencoklänningar, vackra sjalar, stora tygblommor i håret och pärlhalsband.

Under hela feriaveckan byggs ett tivoli upp som erbjuder massor med roliga karuseller för barnen. Tivoliområdet brukar öppna omkring 19-tiden. Fortsätter man förbi området som är för barnen kommer man till en annan del som har större karuseller för dom som är lite modigare. Här finns även tält där man spelar musik och dansar och serveringar där man kan äta mat.

En kväll under feriaveckan brukar det vara "dia del niño". Då betalar alla barn halva priset för att åka i de olika karusellerna. I år infaller denna dag på torsdag, den 12 juni.
För fullständigt schema över alla aktiviteter under veckan se här.

Mina barn tycker att ferian är en av årets höjdpunkter. Då får dom klä sig i sina röda klänningar, göra sig fina i håret och sätta på sig sina röda flamenco skor. Sen går vi i väg och roar oss med resten av Marbellas invånare!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

2 kommentarer:

AnneliH sa...

Det låter helt underbart...! Kommer ni inte att sakna Marbella??

Amelia sa...

anneli
Jo, vi kommer definitivt sakna Marbella, jag har verkligen trivts här och det har inte varit ett lätt beslut att fatta, att vi skulle flytta tillbaks till Sverige. Men vem vet, vi kanske återvänder en dag!

Related Posts with Thumbnails