måndag, juni 02, 2008

Fiskehamnen i Marbella













I dag har vi varit ute och promenerat igen. När vi jobbade på cafét stod vi hela dagarna och det fanns inte mycket tid till att sitta ner och vila. Nu förtiden ser ju dagarna något annorlunda ut för oss, det blir mindre gående kombinerat med att det finns mer tillfällen för intag av diverse godsaker. Så, förutom att det var en klarblå himmel och strålande sol, hade vi alltså ytterligare en anledning till att sätta på bekväma skor och ge oss ut på en långpromenad i dag.

Vi promenerade till fiskehamnen som finns här i Marbella. Vi strosade omkring och kikade på de små fiskebåtarna och kikade in i bodarna där fiskarna jobbade med att städa upp efter morgonens arbete. Om man vill försäkra sig om att få se lite mer kommers här, bör man nog se till att vara i fiskehamnen tidigare än vad vi var. Jag kan tänka mig att man bör rikta in sig på att finnas på plats kring 7-8 tiden, för att se när fiskarna anländer med sin fångst. I sammanhanget bör nämnas att det just nu pågår en strejk bland Costa del Sols fiskare, som är en följd av att priset på disel har fördubblats det senaste året.

Vi fick i alla fall se en nyfångad bläckfisk som höll på att rengöras, några fiskare som satt och lagade sina nät, ett gäng med tillplattade fiskar som hade ramlat av när fångsten bars in i tidigare i morse och som pricken över i:et, en pytteliten bodega inklämd mitt i bland alltsammans.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Inga kommentarer:

Related Posts with Thumbnails