Här kommer min variant av coleslaw. Vi brukar servera den som tillbehör till en bit kött. Om det blir över, så är det bara att ställa in i kylen och äta den igen nästa dag, då smakar den nästan ännu godare.
Coleslaw
0,25 vitkålshuvud
2-3 st morötter
3/4 dl strimlad purjolök
Dressing:
1 dl majonnäs
1 dl creme fraiche
1 msk dijon senap
Örtsalt
Vitpeppar
Strimla vitkålen, riv morötterna och strimla purjolök. Lägg alltsammans i en skål. Blanda alla ingredienserna till dressingen och häll över kålblandningen. Blanda väl, smaka av och krydda mer om det behövs.
Tips! Man kan blanda i små bitar av äpple om man vill, det ger en god frisk "twist" på det hela.
Läs även andra bloggares åsikter om recept, coleslaw, amerikansk, kålsallad, sallad, mat, tillbehör, vitkål,
2 kommentarer:
Tack! Åh, vad gott, det ska jag göra!
(PS. Det blev ingen pumpkin soup för mig igår. När jag gröpte ur pumpan sparade jag köttet och sen i en lite för stressens hetta så slängde jag bort det. Det får bli nästa gång.)
mia
Ja, jätte gott och ganska ok ur kolhydratssynpunkt, eller hur?
Skicka en kommentar