fredag, november 07, 2008

Enkel choklad mousseDet kan inte bli mycket enklare än så här! Choklad mousse bestående av vispad grädde, kakao och smält 70 % choklad. Om man kikar i recept för hur man ska göra chokladmousse, så ska man tillsätta ägg m.m. Men jag hade inte något recept när jag satte i gång, utan exprimenterade mig fram som vanligt (vilket jag tycker är roligast, men man tar ju en viss risk, eftersom man inte vet hur lyckat resultatet ska bli). Nu blev det faktiskt väldigt gott och var en perfekt avslutning på en god thailändsk middag. Men nästa gång ska jag nog testa att följa ett recept för att se om jag kan få den att bli finare i konsistensen.

Enkel choklad mousse
Vispa grädde i en skål (tillsätt eventuellt lite canderelströ om du vill ha det lite sötare). Smält chokladen på låg värme i micro eller över ett vattenbad. Häll ner chokladen i grädden och rör om. Om man vill ha ytterligare lite kraftigare chokladsmak kan man lösa upp lite kakao i en liten skvätt grädde och blanda ner. Servera med vispgrädde.

Det blir väldigt mastigt, så det behövs inte så stor portion för att man ska känna sig nöjd!

Länktips!
Ett annat LCHF recept på chokladmousse hittar du hos "Raringens vegetariska LCHF" här.
Aftonbladet recept på "kaffe och chokladmousse" här.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

3 kommentarer:

Mia sa...

Mums! Ett tips är att vispa gräden tillsammans med creme fraiche, då blir den lite mer syrlig i smaken.

Visst är det fantastiskt vad mycket gott man kan göra utan en massa socker.

Dosiss sa...

Jag som har växt upp med svensk pâschokladmousse prövade en gâng att göra chokladmousse frân scratch. Jösses vad mastig den blev! Jag och gubben ât typ tre msk sedan sâ började vi mâ illa. Jag mâste ha fâtt tag pâ ett 10 000 kaoriersrecept:D

Amelia sa...

mia
Det ska jag testa! Ja, det är så kul att testa sig fram tycker jag!

Dosiss
Ja, mastigt blir det, men gött ;)

Related Posts with Thumbnails