måndag, november 17, 2008

Basilika
















Skivade tomater, hackad basilika, olivolja, svartpeppar och salt. Och sedan lite rostade pinjenötter eller kanske riven parmesan ost att strö över? Mmm, så gott! Eller kanske en hemmagjord pesto att servera som tillbehör till ugnsgrillad kyckling?

Här är ett recept på basilikasmör som jag hittade här på ICA-kuriren, som lät gott.

Ingredienser 4 port.
  • 200 g rumstempererat smör
  • 1/2 kruka färsk basilika
  • 50 g finriven parmesanost
  • 2 pressade eller finhackade vitlöksklyftor

  • Så här gör du:

    Mixa smör och basilika till ett grönt och slätt smör. Vänd ner parmesan och vitlök. Forma till en "korv" och linda in i folie. Lägg den i kylen några timmar eller i frysen. (Recept av Bitte E:son Forsberg).

    Det skulle nog vara jätte gott som tillbehör till både kött och kyckling! Vad mer kan man hitta på med en kruka färsk basilika tro?

    Länktips: Odla.nu "Basilika" här.
    "Ta en genväg till italiens läckerheter" här. "Laga mat med färska örter" här.
    Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

    Inga kommentarer:

    Related Posts with Thumbnails