fredag, november 28, 2008

Ischoklad




I kväll har jag gjort ischoklad med hasselnötter! Smältande goda blev dom, så här kommer receptet:

Ischoklad 50 st
200 g 70% choklad (man kan använda blockchoklad)
100 g kokosfett
Hasselnötter

Smält chokladen på svag värme i micro eller över vattenbad. När allt har smält lägg ner kokosfettet skuret i mindre bitar. Värm ytterligare tills allt har smält.
Lägg en hasselnöt i varje form. Fyll formarna med den smälta chokladen och ställ svalt så att dom stelnar. Bör förvaras i kylskåpet.

Tips! Om man gillar mintchoklad, kan man smaksätta chokladen med några droppar pepparmintsolja .

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

2 kommentarer:

Mia sa...

Började precis fundera på LCHF-godis och julmat idag och insåg att ischoklad är alldeles LCHF! Yippee!!

Amelia sa...

mia
Ja, det var samma sak för mig! Blev lika glad när jag kom på att det är ok att äta ischoklad! Jag gillar ju knäck också, undrar hur man skulle kunna få till det...

Related Posts with Thumbnails