tisdag, november 11, 2008

Fiskgratäng med cremefraiche, broccoli och räkorEn av favoriträtterna i vår familj är som jag har berättat tidigare, en vanlig hederlig fiskgratäng. Det blev rödspättafiléer i gratängen i dag, för vi hade det i frysen. Det brukar vanligtvis vara ganska stojigt kring matbordet och barnen är mer upptagna av att prata och skratta än av att äta. Men när det serveras fisk, då blir det väldigt tyst och stillsamt och mellan tuggorna hörs bara "mer fisk!" från barnen, med jämna mellanrum.

Fiskgratäng med cremefraiche, broccoli och räkor

1 1/2 paket fiskblock
2 dl creme fraiche
1 dl grädde
1 fiskbuljongtärning
Skalade räkor
Broccolihuvud litet
1 dl riven ost
Vitpeppar
Örtsalt

Lägg 1 1/2 halvtinat fiskblock eller motsvarande mängd fiskfiléer i en ugnsfast form. Häll 1 dl grädde runt omkring och smula ner en fiskbuljongtärning i grädden. Bred 2 dl creme fraiche över fisken och krydda med vitpeppar och eventuellt lite dill.

Gratinera fisken i ugnen på ca 200 grader i ungefär 30 min.
Koka broccolibuketter i någon minut, dom ska inte vara mjuka. Häll av vattnet.
Ta ut fisken ur ugnen och öka ungsvärmen till 225 grader. Lägg på skalade räkor ovanpå fisken och fördela broccolibuketterna runtomkring fisken. Strö över lite riven ost. Ställ in i ugnen igen. Gratinera i ytterligare ca 10-15 min. Kolla så att fisken är klar.

Servera med en sallad (och potatismos för dom som önskar).


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

2 kommentarer:

Jenny sa...

Det var inte igår du skrev det här blogginlägget men jag googlade efter fiskgratäng med broccoli och ditt recept kom upp. Jag testar ikväll! Med färsk torsk och lite soltorkade tomater i. Tack för tydligt recept!

Amelia sa...

Hej Jenny, Vad kul att du hittade mitt recept! hoppas det blir gott!

Related Posts with Thumbnails