tisdag, november 25, 2008

Småkakor Recept

Nu ska ni få receptet på dom småkakorna som jag bakade tidigare i dag. Mitt vanliga recept på mördegs kakor innehåller potatismjöl och dom blir väldigt goda (här hittar ni det receptet), men eftersom jag inte hade något potatismjöl hemma, så fick jag göra på enbart vanligt mjöl.

Jag gjorde en mördeg enligt receptet nedan, i matberedaren. När allt var blandat tog jag ur hälften och gjorde syltkyssar av dem. Den andra hälften fick snurra några varv till i matberedaren, tillsammans med en tesked pepparkakskrydda. Dom senare blev jättegoda, och ett kul alternativ till pepparkakor!

Mördegskakor

4 1/2 dl vetemjöl
1 dl socker
200 g smör
1 tsk vaniljsocker
(1 tsk pepparkakskrydda)

Skär smöret i mindre bitar. Kör alltsammans i matberedaren. Forma små bollar och lägg på en smord plåt. Om du ska göra syltkyssar, gör en liten grop med tummen och fyll med sylt. Kakorna med pepparkakskrydda, rullades först till bollar och sedan tryckte vi till med en gaffel för att få ett enkelt mönster.

Grädda i ca 175 grader i ca 10 min eller tills dom har fått en fin färg.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

2 kommentarer:

Mia sa...

Lalala (kikar mellan fingrarna, guud så gott!)

Du är utmanad!

Amelia sa...

Mia
Ha ha ha! Ja, kan du tänka dig att jag självmant ställer mig i doften av nybakade kakor, utan att själv kunna äta av dem!

Related Posts with Thumbnails