måndag, november 03, 2008

Tjuvstart med pepparkakorI går kväll, när jag sprang in på affären för att handla, fick jag syn på en förpackning med papparkaksdeg som är färdig att baka. Mina barn älskar att baka små låtsaskakor av playdoh, men ännu roligare är det ju att få baka något som man sedan kan få äta upp!

Längre fram, ja, jag bör väl kanske vänta till december i alla fall, ska vi göra ett pepparkakshus! Fullt med kristyr och godis ska det vara på taket. Runt omkring ska det ligga snö (bomull) och där ska det stå små tomtar. Kanske barnens playmobil djur kan få vara med på ett hörn också, en ren som står vid en gran kanske... det blir fint! Åh så roligt, jag längtar!!! Vi gjorde ett pepparkakshus för något år sedan, när vi bodde i Spanien. Men på grund av luftfuktigheten så sjönk det i hop och pepparkakorna blev mjuka och trista. Men här är det ju så torrt i luften, så i år ska vi göra ett nytt försök. Brukar ni göra pepparkakshus?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

4 kommentarer:

Dosiss sa...

Jag har ju svârt att fâ tag pâ sirap sâ jag har antingen köpt färdig deg som du eller köpt ett färdigt pepparkakshus (mindre roligt). Ska ta en sväng förbi IKEA och se vad de har i sortimentet.

Amelia sa...

dosiss
Ja, det där med sirapen var ju ett problem för mig också när vi skulle baka pepparkakor i Spanien. Men jag brukade köpa med mig några flaskor. Jag gjorde alltid degen själv, tycker att det blir godast, då kan man krydda lite extra ;) Fast pepparkakshus kommer jag nog köpa färdiga mallar som man bara klistrar i hop - det roliga är ju att fixa allt annat, med kristyr och godis osv.

Linken sa...

"Limmar" ihop ett sådant där färdigt varje år, som vi sedan dekorerar.
Mycket Non-stop och annat godis ska det vara! =)
Sedan får barnen plundra det på juldagen.
Bommul runt och en liten spegel som får illustrera en frusen sjö, sedan ett helt gäng med marsipantomtar runt om.

Amelia sa...

Linken
Ja, precis så! Kunde inte sagt det bättre själv :) Spegeln hade jag glömt bort, men en sådan måste man ju såklart ha!

Related Posts with Thumbnails