lördag, november 01, 2008

Gratinerad broccoli


















Vi försöker ju äta mindre kolhydrater här hemma och då passar den här gratängen bra som tillbehör till köttet eller kycklingen, i stället för potatis.

Gratinerad broccoli
1 broccoli huvud

1/4 buljongtärning

2 dl grädde

2 dl lagrad ost

Vitpeppar

Örtsalt

Koka broccoli buketter hastigt i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och lägg allt i en ugnsfast form. Häll grädden i en kastrull och värm, smula ner buljongen och krydda med vitpeppar. När såsen har kokat upp, tag av från spisen och tillsätt 1 dl riven ost. Häll allt över broccolibuketterna. Strö över 1 dl riven ost. Gratinera i 225 i ca 15 minuter.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

2 kommentarer:

Mia sa...

Åh, visst är det gott med broccoligratäng! Jag äter nog broccoli med grädde och ost varenda dag. :)

Amelia sa...

mia
Ja, det är mums!! Tyvärr är jag inte lika förtjust i blomkål, annars kan man ju göra en variant av potatismos på det...

Related Posts with Thumbnails