tisdag, oktober 28, 2008

Naturhistoriska Riksmuseet
I dag har vi spenderat hela dagen på Naturhistoriska Riksmuseet i Stockholm. Med två djurintresserade barn, var det här verkligen ett helt perfekt ställe att vara på en höstlovsdag. Det fanns otroligt mycket som fångade deras intresse, både att få se alla olika sorters djur och att få lyssna till hur dom låter. Vid dom olika utställningarna fanns också en massa olika aktiviteter att roa sig med både för stora och små, tex att genom olika experiment lära sig hur hjärnan fungerar, gå en bana genom ett totalt mörkt rum och bara hitta vägen genom att hålla handen mot väggen m.m.

För barnen fanns också en liten skaparverkstad där dom kunde måla, klippa och klistra. Tyvärr kunde vi inte gå på Cosmonova i dag, eftersom alla föreställningarna var slutsålda. Så förutom att det finns hur mycket som helst att titta på, så är ju Cosmonova ytterligare en bra anledning att återkomma dit snart igen.

Det enda som gör den här typen av utflykter lite komplicerat för oss är att vår 3-åring gärna går sina egna vägar. Det är inte alltid så lätt att få den lilla damen att följa med resten av familjen. Jag brukar ta för vana att skriva mitt mobilnummer på barnens armar för säkerhetsskull, men ett museeum av den här storleken är ju inte platsen där man vill tappa bort varandra.

Fler tips på höstlovsaktiviteter kan man hitta häroch här.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Inga kommentarer:

Related Posts with Thumbnails