fredag, oktober 03, 2008

Hembakat eller bortabakat













Upptäckte precis att det är kanelbullens dag i morgon! Kanske skulle man ta och baka lite bullar med barnen då. Eller så får bagaren på konditoriet stå för bakandet och så kan vi stå för ätandet bara. Vi har blivit så dåliga på att baka här hemma. Man skulle ju kunna tro att vi bakade var och varannan dag nu när vi inte jobbar på cafét längre och med så mycket bra recept i bakfickan. Men icke. I dag till exempel, kom en god vän på besök och jag bjöd på fika. Jag övervägde innan om jag skulle baka något mumsigt, men tillslut blev det en blåbärskrans från konditoriet här bredvid i stället.

Någonting vi faktiskt bakar ganska ofta här hemma är smulpaj med äpple & kanel eller smulpaj med hallon, det är enkelt, det går rätt snabbt och framförallt blir det så himla gott. Min yngsta tjej som är 3-år har blivit en liten expert på att baka just smulpaj och hon blir lika stolt varje gång hon får bjuda familjen på något hon har varit med och bakat.

Men så var det det här med kanelbullens dag då. Man skulle kanske ta en tur till affären i morgon och köpa jäst trots allt. Ett annat alternativ är ju förstås att kolla om konditoriet har lördagsöppet...

Här kommer några receptlänkar för er som funderar på att baka kanelbullar i morgon:

Kanelbullsrecept från tasteline i ett inlägg här i bloggen
Allt om kanelbullar, recept och historia
ICA´s recept på kanelbullar
DN Mat & Dryck recept på kanelbullar

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Inga kommentarer:

Related Posts with Thumbnails