lördag, oktober 25, 2008

Pelle Svanslös Hus

I dag har vi besökt Pelle Svanslös Hus i Uppsala. På entréplanet fanns ett café och där kunde barnen sitta och rita vid ett stort bord. Det fanns också möjlighet att krypa upp på en kudde och titta på adventskalendern om Pelle Svanslös på tv.
På övervåningen har man byggt "gluggar" där dom olika katterna bor. Pelle bor tillsammans med Maja och de tre kattungarna i en glugg. Där kunde tjejerna leka vid en diskbänk och en spis, duka bordet med mat och porslin, natta gosedjurskattungarna eller
krypa upp bland kuddarna i sängen. Inne i en annan glugg bodde Måns , Bill och Bull. Där fanns en hängmatta att ligga i och lianer att hänga och klättra i.
Det fanns också en liten affär där barnen kunde leka att dom handlade mat. Hos Gullan fick barnen bli målade som katter i ansiktet och klä ut sig till kattor eller princessor.

Allt
är byggt av scenografen bakom adventskalendern om Pelle och man känner igen mycket från den tv-serien.

Tjejerna tyckte att det var roligt att utforska dom olika rummen och prova dom aktiviteter som fanns där. Vi tyckte att det kändes som det fanns ganska lite aktiviteter att göra, men eftersom barnen verkade vara nöjda så fanns det nog trots allt tillräckligt att pyssla med.

Lite dumt var det att ett årskort endast gäller för ett kalenderår, i stället för som på junibacken, ett år från köpetillfället. Det är ju inte så stor mening att köpa ett sådant med bara två månader kvar.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Inga kommentarer:

Related Posts with Thumbnails