lördag, oktober 04, 2008

Vanilj och kanelbullar i ugnen

Det blev hembakade bullar i dag trots allt. Jag gick faktiskt in på ett konditori och var på väg att köpa ett gäng med kanelbullar, men så ångrade jag mig och styrde kosan till ICA i stället. Jäst, pärlsocker och mandelmassa m.m. åkte ner i korgen.

Det tog sin tid att baka, det brukar göra det med två barn som vill vara med och hjälpa till i varje moment. Jag valde att följa receptet på baksidan av vetemjöl påsen och det blev riktigt goda bullar. Jag lade kanel på halva degen och på den andra halvan blev det vaniljkräm och mandelmassa. Här kommer lite bilder;

Uppdatering: Jag såg just på aftonbladet.se ett bagartips från Hembakningsrådets Birgit Nilsson Bergström. På frågan om hur man kan få lite extra mycket av den mumsiga fyllningen i bullen säger hon så här:

"Det gäller att binda fyllningen i bullen. Ett bra bagartips är att blanda remoncen, det vill säga fyllningen av smör, socker och kanel, tillsammans med lite ströbröd eller mjöl och vatten i en bytta för sig. Man breder denna på den utkavlade degen, rullar ihop hårt, klistrar ihop med lite vatten, skär och gräddar. På detta vis rinner inte fyllningen ut på plåten utan håller sig i bullen där man vill ha den."

Det ska jag komma i håg till nästa bullbak!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

2 kommentarer:

Anna Malaga sa...

Samma här - vi har bakat kanelbullar idag! För varma att smaka pâ än...
I Sverige brukar jag ocksâ göra efter receptet pâ mjölförpackningen. Fast de brukar bli fluffigare om man inte lâter dem jäsa fullt sâ länge första gângen, har jag kommit pâ.
Jag hade ocksâ "stjälpreda" ;-)
Dina ser kanonfina ut!!

Amelia sa...

anna
Stjälpreda, hi hi! Den var bra! Jag hade i för lite kanel, det var lite synd, men annars blev dom rätt bra. Mina fick jäsa tiden ut + lite till för vi satt och åt middag mitt uppe i bakningen...

Related Posts with Thumbnails