fredag, oktober 10, 2008

Sallad med Crema di Balsamico

När vi var hemma hos några goda vänner på middag för en tid sedan, blev vi serverade den här "crema di Balsamico" från Zeta som tillbehör till salladen.
Den skiljer sig från vanlig balsamvinäger eftersom den är reducerad och på så sätt har den blivit tjockare i konsistensen. Jag tycker att den är jättegod och passar väldigt bra att ringla över en god sallad! Den finns visst med olika smaksättning också, men dom har jag inte provat ännu. Vad sägs till exempel om balsamico med hallonsmak? Ett eget recept på en jättegod balsamvinäger dressing, är att man blandar balsamvinäger med honung och därefter rör ner lite olivolja. Då får man en sötsyrlig, lite tjockare balsamvinegrette.

På tal om sallader, här hittade jag lite mumsiga salladsrecept.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

3 kommentarer:

Cissi sa...

ja den är verkligen jättegod! har inte heller smakat med hallonsmak men kan tänka mig att det är jättegott!

Anonym sa...

Hejsan! Jag har nyligen flyttat till Málaga och vet inte hur mycket du har varit i just Málagas stad, men jag tänkte ändå försöka mig på en liten fråga här :)

Det är så att som den espressofantast jag är, så har jag haft väldiga problem med att hitta en riktigt njutbar espresso (café solo?) här nere. Därför tänkte jag bara passa på att fråga om du känner till något riktigt bra café i Málaga?

Kaffet har i allmänhet varit väldigt vattningt och creman riktigt tunn. Är det så spanjorerna föredrar sitt kaffe eller har jag helt enkelt haft otur? :)

Tack på förhand!
/Daniel

Amelia sa...

cissi
Jag rapporterar så fort jag har testat den!

daniel
Jag måste tyvärr erkänna att jag inte alls känner mig hemma i Málaga stad så jag kan inte rekommendera ngt ställe, men kanske min kompis "Anna Málaga" ser det här och kan ge ngt tips!

Annars så tror jag att det bästa är att du ber om en "espresso" i stället för en café solo, då kommer dom nog göra den lite kortare och därmed starkare. Du kan också säga att du vill ha den "fuerte" (stark), eller "corto" (kort) - ej att förväxlas med cortado som ju är en solo med en skvätt mjölk).

Kul med en espressofantast! Återkom gärna med lite café tips från Málaga framöver!

Men som sagt, testa att beställa en espresso i stället! Lycka till :)

Related Posts with Thumbnails