Dom här småkakorna blir kanongoda och är super enkla att göra! Man kan fylla dom med hallonsylt eller så kan man strunta i sylten och i stället lägga en stor valnöt i mitten, eller kanske bara pensla dom med lite uppvispat ägg och sedan strö pärlsocker ovanpå. Själva mördegen passar nämligen utmärkt som grund för att göra "7 sorters kakor". På en sats brukar jag få 22 st kakor, men det beror ju på hur stora man vill göra dom.Syltkyssar
1 dl florsocker
1 dl potatismjöl
4 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
Rulla degen till valnötsstora bollar och lägg dem på en plåt täckt med bakplåtspapper.
Gör en fördjupning i varje boll. Fyll hålet i varje kaka med sylt.
Grädda "kyssarna" i 175 grader i ca 10 minuter.
Obs! Kakorna på bilden är inte samma som i receptet.
Foto: www.sxc.hu/wernerbrau
Läs även andra bloggares åsikter om kakor, syltkyssar

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar