fredag, maj 02, 2008

Bevara språket

Våra tjejer går på spanskt dagis och skola och får på så sätt prata spanska hela dagarna. För den minsta tjejen, som fyller 3 år i höst har det inneburit att hon har kommit i gång lite senare med språket. Men nu pratar hon för fullt, dock med en salig blandning mellan språken! Ofta blandar hon svenska och spanska ord i en och samma mening. Hon har en del favoritord i spanskan som hon föredrar att använda. Vår stora tjej, som ska fylla 6 år, har sedan hon började skolan för två år sedan, tagit till sig det spanska språket ordentligt och talar det numera flytande. Men hennes huvudspråk är fortfarande svenskan, det blir väl så naturligt eftersom det är det vi talar här hemma.

Det är ju en väldig fördel för våra barn att få två språk på det här sättet. Jag vill verkligen att dom ska få möjlighet att hålla igång spanska språket även när vi bor i Sverige. Jag funderar på att köpa hem lite fler DVD barnfilmer på spanska. Jag har också börjat inhandla lite olika "barn uppslagsverk" och enklare små böcker som vi kan läsa tillsammans. Men det känns inte som att det kommer räcka. Det allra bästa vore nog att dom fick träffa andra barn som pratar spanska, tror jag. Jag får väl sätta ut en kontaktannons "spansktalande lekkamrater sökes" eller något sådant!
Bild:www.sxc.hu/niHarri
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

2 kommentarer:

Monica sa...

Ett litet tips - har ni inspelnigsbar dvd? Jag har börjat spela in program, det finns väldigt mycket bra barnprogram som man kan spela in (typ, Clifford, Caillou, Pocoyo, etc)

Anonym sa...

hej, jag ska ocksâ flytta hem, efter 13 âr i Spanien. Min son är 6âr och pratar flytande spanska. jag vill inte att han ska förlora det han kan, sâ jag söker ocksâ efter barn som kan spanska :)
kommer att bo utanför Stockholm.
Hör av er, om ni vill.
ulrica_a@hotmail.com

Related Posts with Thumbnails