lördag, maj 03, 2008

Rörstrands OstindiaVisst är den fin? Rörstrands servis, "Ostindia". Den här servisen har min mamma samlat på i många år och som liten tyckte jag alltid att det blev så fint när mamma dukade bordet med våra "ostindia tallrikar". Så när det var dags för mig att flytta hemifrån bestämde jag mig för att jag skulle börja samla i hop till min egen Ostindia servis.

Tills för något år sedan stod servisen undangömd inne i ett skåp och den togs bara fram vid speciella tillfällen, så där som man brukar göra med sitt finporslin. Men dom speciella tillfällena kommer ju inte tillräckligt ofta, så för något år sedan beslöt vi att det var dags att börja använda delar av vårt finporslin även till vardags.

Så numera dricker vi vårt kaffe ur dom här fina kaffekopparna som är formade som en mugg, dom är lite väl små för min smak, men kaffet smakar väldigt gott ur dom!

Undrar om det är lika vanligt i dag, att man samlar på ett speciellt porslin, på det här sättet? Jag vet ju att många av mina kompisar "samlade" samtidigt som jag, men nu förtiden kanske man inte gör så?
Bilder lånade från www.rorstrand.se
Läs även andra bloggares åsikter om , ,

6 kommentarer:

Petra H sa...

Ostindia är verkligen en fin, klassisk servis och jag tycker att ni gör rätt i att använda den till vardags!!
Jag samlade också på en servis, men tyvärr tycker jag att den är lite puttinuttig (rosa små blommor på krämvit botten) nuförtiden så jag använder inte den - den står nere i källaren hos mina föräldrar.. synd, men min smak kanske ändras igen!?

amelia sa...

petra h
Ja, ofta tycker jag att serviserna är lite för puttinuttiga eller lite för pråliga, men den här är ganska enkel och har en härlig färg tycker jag. Det kändes lite som man gjorde något fel när vi började använda delar av servisen till vardags, men varför äta på trist porslin? Går det sönder så går det sönder, då har det använts i alla fall.

KARLAVAGNEN sa...

Rätt inställning Amelia! Lev nu!

amelia sa...

karlavagnen
carpe diem!!! Det får bli ordspråket för dagen :)

malin2 sa...

Åh dom är så fina!
Jag samlade -bara- på Kosta Boda. Använder dom till vardags nu.
Samlade åt två av mina barn. Det är lillan som inte har något.
Kaffe smakar mycket bättre ur porslinskoppar.

amelia sa...

malin 2
Ja, visst är dom fina! Kosta Boda är ju verkligen inte bara!! Kul att se dig föresten!!!

Related Posts with Thumbnails