När vi öppnar vårt nästa café kommer vi med all sannolikhet att fortsätta att erbjuda olika sorters sallader på vår meny. Här, på vårt café, har vi gjort oss kända för att servera riktigt stora, mättande sallader/pastasallader med en mängd olika grönsaker på. Men nästa salladsmeny tror jag att vi kommer utforma lite annorlunda faktiskt. Färre ingredienser, men desto mer tanke bakom samspelet dem emellan.
En sallad som snabbt har blivit en av våra favoriter när vi har exprimenterat oss fram i köket här hemma är denna;
Lägg i rejält med salladsblad, ruccola och färsk spenat i en skål, tillsätt sedan;
Lök, skuret i tunna skivor
Rostade nötter (tex mandel, jordnötter, cashewnötter eller pinjenötter)
Kycklingfilé, stekt i mindre bitar (kan uteslutas om man vill)
Getost, skivad i tjocka skivor som värms i ugnen precis innan salladen ska ätas
Gör en enkel dressing genom att blanda balsamvinäger och honung i en skål som serveras brevid. Servera även en god olivolja, salt och peppar vid sidan om.
Läs även andra bloggares åsikter om sallad, mat, amelias cafe,
måndag, maj 19, 2008
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar