onsdag, maj 21, 2008

Vit Choklad Cheesecake

I dag kommer ett av mina favoritrecept, en vit choklad cheesecake! Just cheesecake tillhör mina personliga favoriter bland bakverk. Jag har ett liknande recept som det här, fast med hallon i, som är minst lika god som den här, men den kommer vid ett annat tillfälle!

Vit Choklad Cheesecake

Botten:
17 st digestive kex (250 g)
1 tsk kanel

125 ml socker

100 g smält smör

Kör alltsammans i en matberedare. Tryck ut massan i en stor form ca 30 cm (alt. två mindre, 222 g bottenmassa i vardera formen). Grädda i ca 5 min i 175 grader.

Fyllning:
500 g Philadelphia ost
2 dl socker

3 ägg

2 tsk vaniljsocker

120 g vit choklad

Blanda allt utom chokladen i en bunke.

Smält vit choklad på låg (upptining/defrost) värme i mikro eller över ett vattenbad. Var noga att chokladen inte värms för mycket så att den bränns! Blanda först ner ca1 dl av ost blandningen i den varma chokladen . Tillsätt därefter resterande ostblandning i omgångar och blanda väl.

Häll fyllningen i formen. Grädda i ca 40 min. Den ska inte få färg så håll den under uppsikt på slutet! Låt kakan svalna i och förvara i kylskåp.

Om man vill kan man garnera kakan med riven choklad eller lite bär. Hallon passar väldigt bra att servera till eftersom den här kakan blir rätt söt. Tyvärr har jag ingen bild på denna kaka.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

8 kommentarer:

zandra sa...

Hur många personer är detta beräknat till?

Amelia sa...

Zandra
Oj, det borde jag naturligtvis ha skrivit ut... jag brukar använda en stor rund form ca 25-30 cm i diameter. Vi brukar skära den i 12 bitar, men det beror på hur stora bitar man vill ha, cheesecake är ju rätt mastigt...

Den blir jätte god tycker jag, både med smak av vit choklad eller om man smaksätter den med hallon i stället. Lycka till!

Leii sa...

Ville bara säga att varenda gång jag gjort vit-chokladcheesecaken så har den blivit mycket uppskattad! Tack för alla fina recept! /Lili

Optimisten sa...

Helt fantastiskt god! Har bakat den flera gånger och den är lika uppskattad varje gång. Dessutom är det hur många som helst som frågar efter receptet:)

Anonym sa...

Hmm, gjorde den här idag, men ja när skulle äggen i?

mica sa...

favoritreceptet!!! Jag har försökt med många cheesecakes men den här slår alla med stormsteg!! Den blir alltid väldigt uppskattad!!

Emma sa...

Jag provade mig på kakan och lyckades inte riktigt. Den blev väldigt fluffig, inte alls så där krämig som cheesecakes brukar vara. Vad kan jag ha gjort för fel? (Smaken var det i alla fall inget fel på. Herregud så gott!)

Anonym sa...

Låter hur gott som helst! :) Gräddning nr 2: hur många grader ska man ha på ugnen då?

Related Posts with Thumbnails