tisdag, april 29, 2008

Café nostalgi - tillbakablick

I dag öppnar killarna cafét på egen hand. Undrar hur dom känner det. Säkert är dom rätt nervösa för hur det ska gå.

Jag tänker tillbaks på vår första dag för nästan precis 7 år sedan. Det var den första maj och allt var stängt runt omkring oss. Vi tyckte att det var en lämplig dag att öppna på, eftersom vi gärna ville ha en lugn dag så att vi fick vänja oss lite i den nya rollen. Det blev en väldigt lugn dag, vi hade totalt tre gäster den dagen! En av dom var en finska, som slog sig ner på en av barstolarna vid bardisken, beställde en whiskey och satt och kedjerökte. Hon blåste ut all sin rök över våra muffins och kakor samtidigt som hon satt och kritiserade vårt sortiment och våra priser. "Det här är inte vad folk vill ha" och "värför har ni frukter och juicer i den där liggkylen, där ska ni ju ha tapas" och "ni är alldeles för dyra på spriten"osv.

Den kvällen när vi kom hem var vi inte så morska. Den här finskan hade lagt sin skugga över våra förväntningar den här första dagen. Vi bestämde oss för att ta bort alkoholen från sortimentet och bara behålla öl och vin. Vi tyckte att vi ville markera att vi faktiskt inte var en bar. Visst, alla cafér här har sprit att erbjuda, men vi behövde ju faktiskt inte vara som alla andra. Sagt och gjort, nästa morgon plockade vi undan alla flaskorna och beslöt oss också för ta bort barstolarna vid baren också, eftersom vi inte tyckte om att kunderna som stod där och rökte blåste ut sin rök över våra bakverk. Det kändes jättebra att vi tog dom här besluten, att vi tidigt beslöt oss för hur vi ville att vårt ställe skulle vara.

Finskan valde att gå till grannbaren fortsättningsvis och det var helt ok med oss!

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

4 kommentarer:

Anonym sa...

Vi var och tog en tonfisk sallad igår för att se så den var den samma, och den va lika bra, men man kände att det inte var svenska händer som gjort den ;) Tråkigt att ni ska åka, men vi följer er här och lovar att hålla koll på grabbarna så de sköter sig;) Kramar!!!

Amelia sa...

svensk i spanien
Vad kul med en rapport! Vi var faktiskt förbi dom en snabbis i dag och fick veta att dom hade haft mycket att göra i går (framförallt kring 14-tiden, det kanske var samtidigt som ni var där?). Visst är dom trevliga? Kram tillbaks!!!

Anonym sa...

Det var faktiskt precis vid 14 vi var där!! De är super trevliga!!
Kram

Amelia sa...

svensk i spanien
Ha ha, ja du ser!

Related Posts with Thumbnails