lördag, april 05, 2008

Muffins kan väcka starka känslor









Den här helgen ska vi "roa" oss med att översätta våra recept och lathundar. Dom nya ägarna vill fortsätta med vårt nuvarande koncept och vi ska visa dom hur vi bakar allt som finns i vårt sortiment innan dom tar över cafét.

Jag tänker tillbaks på när vi själva höll på och provbakade muffins hemma i vårt eget kök, innan vi öppnade cafét för första gången. Det blev en hel del bakande och provsmakande innan vi enades om hur vi ville att våra bakverk skulle smaka. Några av våra grannar fick påsar fyllda med olika muffins, eftersom vi omöjligtvis kunde äta upp allt vi hade provbakat. Jag minns att en av grannarna hittade en riktig favorit i en av sorterna han hade fått i sin påse. Just hans favorit, en choklad & cream cheese muffins, hamnade inte på vår meny i början och han kunde inte nog uttrycka sitt missnöje över det, han blev faktiskt riktigt sur. Inte hade vi trott att ett bakverk skulle väcka så starka känslor! Tilläggas bör, att den så småningom kom med på menyn, fast i form av en kaka i stället och att den har blivit väldigt populär, framförallt av bland våra spanska gäster.

Att ett bakverk, eller snarare saknaden av ett bakverk, ger reaktioner, det har vi märkt av flera gånger efter det. Men många av våra gäster har lärt sig att det lönar sig att slå en signal på morgonen för att säkra att favoritmuffinsen finns reserverad tills dom kommer för sin eftermiddagsfika.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

4 kommentarer:

KARLAVAGNEN sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anna Malaga sa...

Vad kul att de vill fortsätta! Och vad jobbigt att översätta allt...vilken nationalitet är de som tar över'

Amelia sa...

anna malaga
Ja, det känns roligt att cafét får leva vidare! Det är två killar från england som ska ta över. Det ska bli intressant att se hur cafét ser ut om något år, vi lär ju komma hit en del på semester framöver, så det ska bli kul att följa dom och se hur det går för dom.

Åsa Schrader sa...

Hehe, inte visste jag att bakverk kunde uppröra folk så mycket, men det är ju bara roligt. Jag har en blogg till nu du fårgärna lägga till denna också om du vill.

Related Posts with Thumbnails