söndag, april 27, 2008

Planera hemflytten

Jag har hela tiden tänkt att vi ska avvakta att försäljningen blir helt klar innan vi kan sätta igång med att börja förbereda inför vår flytt. Det har hela tiden funnits i bakhuvudet att "ingenting är klart förrän det är klart". Tack och lov för det känner jag nu, efter den senaste veckans turbulens.

Om allt går vägen med försäljningen i morgon, så är det ju bara att sätta igång sedan. Men var börjar man? Det är så många pusselbitar som ska falla på plats och vissa är beroende av varandra för att ens kunna läggas.

Att hitta en tillfällig hyrbostad borde väl ligga högst upp på prioriteringsordningen? Eller ska man börja med att kontakta flyttbolag kanske? Tänk om man kunde ha en personlig "flytta till Sverige rådgivare" som tar reda på alla förutsättningar och sedan presenterar en färdig handlingsplan. Det vore kanske en affärsidé för någon som har mycket erfarenhet kring det!

Foto: www.sxc.hu/Trail starts here by Kristajo
Läs även andra bloggares åsikter om ,

4 kommentarer:

Anna Malaga sa...

Jag hade helt klart börjat med att leta hyreslägenhet. Det kan ta sin tid.
Sen cafélokal, dagis, skola...
Flyttbolag tror jag inte är sâ jobbigt. Det är väl bara att ringa upp nâgra och be om offert? Roslagen, osv...?
Hâller tummarn aför att allt gâr vägen i morgon!

Amelia sa...

anna malaga
Tack! Ja, allt hänger ju på morgondagen nu, så det är väl bäst att avakta och se att det går vägen först.

KARLAVAGNEN sa...

Sådana konsult företag finns redan i Sverige och kostar skjortan.

Bestäm var ni vill bo.
Kolla marknadsläget för er business på plats. Är det realistiskt att kunna försörja sig? Skola/kommuikationer som funkar.
Prata med flyttbolag är peanuts. Flera stycken och få offert. Jag kan iofs bara rekommendera holländska bolag, men det finns säkert bolag därnere bland svensk kommunerna. Meddela skattemyndigheten, försäkringskassan, kolla med tullen om import av ev. bil och vägverket för import (importbesiktning).

Amelia sa...

karlavagnen
Tack för dina råd!
Jag tror att vi ska börja med att hitta ett cafe som passar oss vad gäller pris, hyra, läge osv och därefter anpassa boendet efter det, önskar att vi kunde göra tvärtom, för jag hade hellre valt ut vårt boende först. Bilen tänkte vi sälja här och köpa en annan i Sverige, så vi slipper ju delen med bilen.

Related Posts with Thumbnails