måndag, april 07, 2008

En av mäklarna

När vi hade beslutat oss för att vi skulle sälja vårt café, tog vi kontakt med några olika mäklarbyråer. Här fungerar det nämligen så att man kan anlita flera byråer samtidigt och den som hittar en köpare får mäklarprovisionen.

En av mäklarna som vi kontaktade lovade att han skulle komma till oss samma vecka för att ta fler uppgifter och fotografera osv. Det gjorde han inte, han kom några veckor senare. Väl på plats med pennan i högsta hugg fyllde han snabbt i sitt formulär och tog ett antal bilder.

"Inom en vecka finns ert café ute på nätet" lovade han, innan han gick. Vi höll utkik på deras hemsida i flera veckor, men hittade inte vårt café där. Eftersom vi snabbt hade blivit kontaktade av en annan mäklarbyrå, som hade hittat en köpare, brydde vi oss inte mer i den här första mäklarbyrån.

Men i slutet av förra veckan dök han plötsligt upp på cafét igen! Han sa att han inte kunde hitta fotografierna han hade tagit sist han var där, så nu undrade han om han fick ta lite nya bilder. Han måste ha det riktigt rörigt på sitt kontor eftersom det tog honom två månader att konstatera att han inte kunde hitta bilderna!

Läs även andra bloggares åsikter om ,

6 kommentarer:

HEMFRÖJDEN sa...

Suck, Spanien säger jag bara.... ;-) Tack för tipsen ang traspaso etc härmodagen.

Mama sa...

Ugh, jag är skeptisk till mäklare till att börja med, hoppas att det löser sig ändå!

KARLAVAGNEN sa...

Spanska mäklare verkar vara bland det mest imsevimsiga och odiskreta yrkeskår som finns!

Amelia sa...

nenika
Det var så lite så :)

mama
Jag är inte det generellt, skeptisk till mäklare alltså, men här finns det nog en stor grupp mindre seriösa mäklare, så det gäller att man hittar rätt.

karlavagnen
jag tror att den senaste tidens nedgång i bostadsmarknaden här har sållat ut en hel del. Man hoppas bara att dom som är seriösa i sitt yrkesutövande lyckas hålla sig kvar på marknaden.

daddy sa...

Jag tror att även mäklarna tar siesta i Spanien. Men den siestan var ovanligt lång. Kanske lika lång som sidenslipsen.

Amelia sa...

daddy
Ja, och så lååååång siesta kan ju knappast generera i fler sidenslipsar ;)

Related Posts with Thumbnails