tisdag, april 08, 2008

Café nostalgi

Mitt i frukost ruschen stod dom plötsligt där, killarna som ska köpa vårt café. Fulla av förväntan och säkert med en del fjärilar i magen.



Tänk att dom nu står inför det vi gjorde för snart 8 år sedan, att dom snart ska sätta i gång och driva sitt eget ställe.

Jag minns hur spännande vi själva tyckte att det var. Fast samtidigt var det väldigt nervöst i början. Vi hade ju ingen aning om hur det skulle bli, om vi skulle klara av driva vårt eget ställe och om vi skulle få några kunder överhuvudtaget. Det faktum att vi då inte pratade ett ord spanska gjorde ju inte saken enklare för oss. Men det gick ju!

När vi startade fick vi börja från noll. Det fanns inga kunder för oss att ta över då, eftersom vi valde att hålla stängt en längre tid och ändra om stället så som vi ville ha det. Det tog oss ungefär ett halvt år att ordna med allt, att måla om, köpa nya bänkar och kylskåp, provbaka och testa oss fram till en lämplig meny.

Killarna som nu ska ta över efter oss, kommer in i ett helt annat skede. Dom tar över något som redan finns och fungerar och väljer att driva det vidare som det är. Det gör ju många saker betydligt enklare för dom. Men, det kommer också finnas andra förväntningar på dom, än vad det gjorde för oss när vi startade.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!

Jag heter Rebecka och jag håller på att utbilda mig till bagare/konditor. Jag kom in på din blogg av en slump.. och jag måste säga att ditt café verkar väldigt mysigt och jag önskar dig all lycka med det nya i Sverige :)

Jag är lite nyfiken.. Hur var det att driva ett eget café i Spanien? Vad har ni för sortiment? Bakade ni allt själv? Vet du om det finns fler svenskar i Spanien med caféer eller bagerier/konditorier? :)

Mvh
Rebecka

Amelia sa...

rebecka
Tack så mycket, hoppas du kikar in igen!
Att driva ett café har varit jätte roligt och det är därför jag hoppas att vi ska kunna fortsätta med det i Sverige också! Naturligtvis innebär det ju en hel del jobb också. En fördel är att jag driver cafét tillsammans med min man och vi är därmed två som tar ett gemensamt ansvar.
Vi bakar allt själva, förutom matbrödet, som vi får levererat varje morgon. Sortimentet består av kaffe, smoothies, varma & kalla smörgåsar, pasta sallader, bakverk...
Ja, det finns fler ställen som drivs av svenskar. Lycka till med din utbildning!

Related Posts with Thumbnails